Pentru că se apropie Sărbătorile, ne-am gândit să vă oferim astăzi un meniu pentru copiii peste 1 an, meniu în care am încercat să integrăm câteva rețete specifice acestei Sărbători. Echipa diversificare.ro va intra într-o scurtă vacanță, astfel că vă dorim Paște fericit alături de cei dragi!
Iată și meniul de Paște:
MIC DEJUN: budincă de avocado
Pentru buna dezvoltare a copilașului trebuie mereu să ne asigurăm că primește din alimentație toate vitaminele și mineralele de care are nevoie, sau cea mai mare parte din ele și acest lucru încă de la prima masă. Se știe deja cât de important este un mic dejun hrănitor.
Budinca de avocado nu este doar un mic dejun hrănitor ci și foarte sănătos, rapid de preparat, dar și mai rapid de mâncat. Combinația de avocado și banane oferă bebelușului cantitatea necesară de potasiu, importantă pentru un sistem cardiovascular sănătos. Avocado este bogat în grăsimi sănătoase, în antioxidanți ce protejează organismul în formare de influențele negative ale factorilor externi.
Cu acest mic dejun îi oferim bebelușului și vitamina B (pentru a fi dornic de joacă și cunoaștere), vitamina K, vitamina C, fier și fibre asigurându-ne astfel că va energic, interesat să descopere lucruri noi, dar va avea totodată și o digestie bună (pentru a nu-i strica bucuria).
PRIMA GUSTARE: pere sau compot de fructe
Când sunt mici, copiii învață foarte multe chiar dacă noi, adulții, îi vedem doar jucându-se, iar acest lucru tinde uneori să îi obosească. Un fruct îi poate energiza suficient cât să își continue nestigheriți activitățile până la masa de prânz.
Dacă optați să îi oferiți copilului pară, aceasta poate fi consumată ca atare sau sub formă de smoothie, iar dacă ne dorim ceva mai aromat, perele coapte vanilate reprezintă o gustare numai bună pentru ca cei mici să se poată bucura din plin de ceea ce fac și să simtă spiritul Paștelui cu aromă de esență și sărbătoare.
PRÂNZ: supă cremă de broccoli și ochiuri fierte în apă cu spanac sotat
Masa de prânz vine în ajutorul copiilor cu aportul de proteine necesar , mai multe vitamine, dar și multe minerale: magneziu, fosfor, sodiu, seleniu, calciu atât la primul fel de mâncare cât și la al doilea. Va fi o masă colorată în culorile primăverii, alb și verde, echilibrată din punct de vedere nutritiv asigurându-se astfel echilibrul în organismul copilului. Acesta va avea după masă energia necesară pentru a-și continua activitățile zilei, dar la fel de important este că își va putea menține concentrarea. În acest fel copilul nu doar se va juca, dar va reuși să învețe din joc.
În funcție de vârsta copilului, apetit sau digestie puteți să-i oferiți copilului doar unul dintre cele 2 feluri de mâncare.
A DOUA GUSTARE: o felie de pască fără aluat
Această gustare aduce un plus de calciu în organismul copilașului și în plus se va simți ca de sărbători. Poate că nu are voie să guste pasca tradițională, însă această variantă este înlocuitorul perfect. Astfel toată lumea este mulțumită. Noi avem sărbători liniștite, iar copiii au sărbători fără mofturi și fără „supărări”.
CINA: o porție de drob de legume
Nu simțim că este Paștele fără tradiționalul drob. Pentru copii avem formula adaptată nevoilor vârstei. Masa de seară este o masă bogată din punct de vedere nutritiv. Bogată în vitamine și fibre, cina îi va asigura copilașului, obosit după o zi de joacă, somnul liniștit până dimineața, fără a se trezi noaptea cu senzația de foame.
Mic dejun: budincă de avocado
Prima gustare: pere sau compot de fructe
Prânz: supă cremă de broccoli și ouă fierte în apă cu spanac sotat
A doua gustare: pască fără aluat
Cină: drob de legume
Iată și Lista de ingrediente, numai bună de printat și luat la piață: – 1 avocado copt – 1 buchet broccoli – 2 ouă – alune de pădure/alte nuci – miere/sirop de arțar Sursa foto: https://flic.kr/p/65QS2Q
– 2 banane coapte
– 2 pere
– 200 gr. stafide
– 2 morcovi
– 5 cepe
– 1 păstârnac
– 2 cartofi mari
– țelină
– 250 gr. spanac
– 1 praz/ceapă
– 3 căței de usturoi
– 1 kg vinete
– pătrunjel
– 5 ouă / 5 lingurițe semințe de in măcinate
– unt
– 800 gr. brânză de vaci
– 200 gr. smântână
– 100 gr. cașcaval
– făină
– 5 linguri griș
– cacao
– 12 linguri zahăr brun/îndulcitor natural
– oțet (3 linguri)
– piper alb/cayenne (opțional)
– bicarbonat de sodiu
– esență vanilie
– ulei de măsline
– sare