plăcintă cu iaurt 3 ani

Plăcintă cu iaurt (de la 3 ani)

de Cititor
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Iaurt

Timp de preparare

30

Timp de gătire

50

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

O rețetă cu totul deosebită atât din punct de vedere al ingredientelor, dar și al gustului. Încercați-o – plăcintă cu iaurt.

Acaeastă rețetă de plăcintă cu iaurt este cu totul deosebită atât din punct de vedere al ingredientelor, dar și al gustului. Încercați-o!

Ingrediente

  • Ingrediente aluat: 2 ouă
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 lingură ulei
  • 100/120 g iaurt, sau lapte vegetal
  • 3 linguri de făină
  • un vârf de cuțit bicarbonat de sodiu
  • Ingrediente compoziție: 900 g sau 1 Kg iaurt gras, 8 ouă, 180/200 g zahăr brun (dacă este mai grunjos ar fi bine să-l măcinați), esență de vanilie
  • stafide, ,
  • merișoare, uscate sau orice alte fructe uscate preferați

Paşii necesari preparării

  1. Mod de preparare aluat: Se bat ouăle bine, apoi se adaugă zahărul, uleiul, iaurtul/laptele, făina și opțional praful de copt. 
  2. Compoziția va avea consistența unei smântâni mai groase. Dacă e prea lichidă, puteți să mai adăugați o lingură de făină.
  3. Mod de preparare compoziție:   Se bat ouăle bine, apoi se pune zahărul și se mai bat câteva minute. Se pune și iaurtul și gata!
  4. Într-o tavă de 38*23 cm puneți hârtie de copt, apoi tunați în ea 2/3 din aluat. 
  5. Încet, încet se pune compoziția de iaurt. 
  6. Se presară stafide, merișoare sau alte bucățele mici de fructe uscate. 
  7. Restul de 1/3 din aluat se toarnă cu o lingură în zig-zag peste compoziția de iaurt. Se va pierde teoretic la copt.
  8. Se pune în cuptorul încins în prealabil și se lasă aproximativ 40-50 minute.
Se bat ouăle bine, apoi se pune zahărul și se mai bat câteva minute. Se pune și iaurtul și gata!

Într-o tavă de 38*23 cm puneți hârtie de copt, apoi tunați în ea 2/3 din aluat. Încet, încet se pune compoziția de iaurt. Se presară stafide, merișoare sau alte bucățele mici de fructe uscate. Restul de 1/3 din aluat se toarnă cu o lingură în zig-zag peste compoziția de iaurt. Se va pierde teoretic la copt.

Se pune în cuptorul încins în prealabil și se lasă aproximativ 40-50 minute.

Comentarii