plăcintă cu spanac 1 an

Plăcintă cu spanac (de la 1 an)

Masă

Cină

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Plăcintă

Ingredient principal

Verdețuri

Timp de preparare

30

Timp de gătire

60

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

O plăcintă de spanac apetisantă și gustoasă, care poate fi servită atât caldă cât și rece.

O plăcintă cu spanac apetisantă și gustoasă, care poate fi servită atât caldă cât și rece. Apreciată de copii și de adulți.

Plăcintă cu spanac

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1,5 kg de spanac proaspăt sau 1 kg de spanac congelat
– 1/2 kg de ciuperci proaspete
– 1 pachet de foi de plăcintă congelate sau 1 pachet de foietaj franțuzesc
– 3 ouă
– ulei de măsline
– puțin unt și făină pentru tapetat tava
– 3 cepe mijlocii
– câțiva căței de usturoi
– sare și piper după gust

Mod de preparare :
Cepele se călesc în uleiul de măsline (sau în puțină apă) până ce se înmoaie. Vom adăuga spanacul, fie tocat și opărit în prealabil, fie ca atare, dacă a fost congelat și îl vom lăsa să fiarbă împreună cu ceapa. Pentru spanacul congelat, este indicat să folosim și puțină apă, deoarece acesta necesită mai mult timp de fierbere. Între timp, vom tăia ciupercile cubulețe și le vom pune la fiert cu restul compoziției. Pisăm usturoiul și îl încorporăm în acest amestec alături de sare și de piper, după care îl lăsăm să se răcească. Puteți pregăti umplutura pentru plăcintă cu o seară înainte, lăsând-o la frigider, astfel încât aromele să se întrepătrundă, timp în care se vor dezgheța și foile de plăcintă.

Tava pentru cuptor se tapetează cu unt și făină. Dacă folosiți aluatul franțuzesc, așezați un strat de aluat, unul de spanac, și terminați cu un alt strat de foietaj. Pentru foile de plăcintă, e recomandat ca acestea să fie unse între ele cu puțin ulei, pentru a nu se lipi. Puteți alterna, începând cu 2-3 foi de plăcintă, un strat de compoziție, așezând alte două foi deasupra.

Plăcinta cu spanac se rumenește în cuptorul preîncălzit, timp de 40-45 de minute, la 180 de grade Celsius. Va prinde o crustă arămie și ușor crocantă, care va fi apreciată și de bebeluși, și de copiii mai mari. În ciuda mirosului său foarte îmbietor, vă recomand să așteptați până ce plăcinta se răcește complet, înainte de a o scoate din tavă și de a o tăia. Astfel, veți savura din plin amestecul de arome, care îi va cuceri și pe ceilalți membri ai familiei. Din experiență, recomand această plăcintă delicioasă ca alternativă pentru cei care nu apreciază mâncarea de spanac. Își vor schimba cu siguranță părerea și vor dori să le dați și lor rețeta !

Sursă foto: http://flic.kr/p/bovuq8

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Cepele se călesc în uleiul de măsline (sau în puțină apă) până ce se înmoaie.
  2.  Vom adăuga spanacul, fie tocat și opărit în prealabil, fie ca atare, dacă a fost congelat și îl vom lăsa să fiarbă împreună cu ceapa.
  3.  Pentru spanacul congelat, este indicat să folosim și puțină apă, deoarece acesta necesită mai mult timp de fierbere. 
  4. Între timp, vom tăia ciupercile cubulețe și le vom pune la fiert cu restul compoziției. 
  5. Pisăm usturoiul și îl încorporăm în acest amestec alături de sare și de piper, după care îl lăsăm să se răcească. 
  6. Puteți pregăti umplutura pentru plăcintă cu o seară înainte, lăsând-o la frigider, astfel încât aromele să se întrepătrundă, timp în care se vor dezgheța și foile de plăcintă.
  7. Tava pentru cuptor se tapetează cu unt și făină. Dacă folosiți aluatul franțuzesc, așezați un strat de aluat, unul de spanac, și terminați cu un alt strat de foietaj. Pentru foile de plăcintă, e recomandat ca acestea să fie unse între ele cu puțin ulei, pentru a nu se lipi. Puteți alterna, începând cu 2-3 foi de plăcintă, un strat de compoziție, așezând alte două foi deasupra.
  8. Plăcinta cu spanac se rumenește în cuptorul preîncălzit, timp de 40-45 de minute, la 180 de grade Celsius. 
  9. Va prinde o crustă arămie și ușor crocantă, care va fi apreciată și de bebeluși, și de copiii mai mari. 
  10. În ciuda mirosului său foarte îmbietor, vă recomand să așteptați până ce plăcinta se răcește complet, înainte de a o scoate din tavă și de a o tăia.  Astfel, veți savura din plin amestecul de arome, care îi va cuceri și pe ceilalți membri ai familiei. Din experiență, recomand această plăcintă delicioasă ca alternativă pentru cei care nu apreciază mâncarea de spanac. Își vor schimba cu siguranță părerea și vor dori să le dați și lor rețeta !

Comentarii