plăcintă de spanac cu cașcaval 12 luni

Plăcintă de spanac cu cașcaval (de la 1 an)

de Oana
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Plăcintă

Ingredient principal

Verdețuri

Timp de preparare

30

Timp de gătire

45

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

Această plăcintă de spanac cu cașcaval va fi un antreu, un fel principal sau un desert foarte apreciat de întreaga familie.

Această plăcintă de spanac cu cașcaval va fi un antreu, un fel principal sau un desert foarte apreciat de întreaga familie.

Plăcintă de spanac cu cașcaval

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
aluat fraged;
– 2 kg de spanac (proaspăt sau congelat);
– 50 g unt;
– 4-5 căței de usturoi sau 4-5 fire de usturoi verde;
– 1 legătură ceapă verde sau o ceapă mare albă;
– 300 g cașcaval;
sare

Mod de preparare:
Se curăță și se spală spanacul, ceapa și usturoiul. Într-o cratiță încăpătoare se pune untul la topit, apoi se adaugă usturoiul tăiat mărunt, după un minut se adaugă ceapa tăiată mărunt, iar după încă un minut se adaugă și spanacul tăiat mai mare. Se acoperă, și după ce spanacul s-a înmuiat complet, se pune la scurs într-o strecurătoare.
În tava cu hârtie de copt sau unsă cu unt, se așează prima foaie de aluat, apoi umplutura de spanac. Se rade cașcavalul deasupra, se acoperă cu încă o foaie de aluat și se dă la cuptorul încălzit în prealabil până se rumenește (aproximativ 30-40 minute). Se poate servi caldă sau rece (se porționează mai bine rece).
Cantitățile de mai sus se potrivesc unei tăvi clasice de cuptor, însă la fel de bine se potrivesc unei tăvi dreptunghiulare sau chiar unei tăvi de tartă.
Poftă bună!

Sursă foto:http://flic.kr/p/6TnLpu

Ingrediente

  • aluat fraged, (http://diversificare.ro/retete/2012/10/aluat-fraged-pentru-placinte-tarte-si-alte-bunatati-de-la-1-an/)
  • 2 kg de spanac, (proaspăt sau congelat)
  • 50 g unt
  • 4-5 căței de usturoi, sau 4-5 fire de usturoi verde
  • 1 legătură ceapă, verde sau o ceapă mare albă
  • 300 g cașcaval
  • sare

Paşii necesari preparării

  1. Se curăță și se spală spanacul, ceapa și usturoiul.
  2.  Într-o cratiță încăpătoare se pune untul la topit, apoi se adaugă usturoiul tăiat mărunt, după un minut se adaugă ceapa tăiată mărunt, iar după încă un minut se adaugă și spanacul tăiat mai mare. 
  3. Se acoperă, și după ce spanacul s-a înmuiat complet, se pune la scurs într-o strecurătoare.
  4. În tava cu hârtie de copt sau unsă cu unt, se așează prima foaie de aluat, apoi umplutura de spanac. 
  5. Se rade cașcavalul deasupra, se acoperă cu încă o foaie de aluat și se dă la cuptorul încălzit în prealabil până se rumenește (aproximativ 30-40 minute). 
  6. Se poate servi caldă sau rece (se porționează mai bine rece).
  7. Cantitățile de mai sus se potrivesc unei tăvi clasice de cuptor, însă la fel de bine se potrivesc unei tăvi dreptunghiulare sau chiar unei tăvi de tartă.Poftă bună!

Comentarii