Tort raw cu căpșune și afine

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Raw

Ingredient principal

Fructe

tort raw cu căpșune și afine 1 an
Timp de preparare

60

Dificultate

mediu

Porţii

10 porții

Acest tort raw cu căpșune și afine se ține la congelator și se servește, desigur, rece.

Acest tort raw cu căpșune și afine este o prăjitură delicioasă. Este plină de vitamine și substanțe benefice pentru o sănătate de fier.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Râșniți semințele de floarea soarelui, fulgii de ovăz și cei de cocos adăugând apoi pudra de roșcove și cardamon.
  2. Curmalele se hidratează în prealabil, se taie și se mixează pentru a obține o pastă cu care vom îndulci tortul. 
  3. Se adaugă peste pasta obținută din curmale, făina pregătită la început împreună cu untul de cocos sau de cacao. 
  4. Se mixează, apoi se îndulcește opțional cu o linguriță de miere. Se pune această compoziție într-o formă de prăjituri și se presează cu mâna pentru a fi uniform. 
  5. Pentru cremă se procedează astfel: 100 g din alunele caju se clătesc cu apă, apoi se adaugă în blender și căpșunele.
  6. Separat, într-o cratiță, se pun la fiert 100 ml apă şi pudra de agar-agar. După ce dă în clocot, soluţia se împarte în două părți egale, în două boluri diferite.
  7.  Un bol se așază într-un vas mare cu apă rece pentru o temperatură medie. Al doilea se ține în apă caldă și-l vom folosi la a doua cremă.
  8. Primul recipient se golește în vasul de la blender după ce s-a răcit puțin. Se adaugă o lingură de miere și dacă este nevoie și puțină apă. 
  9. Se mixează până la omogenizare, apoi continuăm să mixăm în timp ce adăugăm 3 linguri de unt de cocos. 
  10. Cu ajutorul unei lingurițe, încorporați afinele întregi. Crema astfel obținută se așază peste blatul din forma pentru prăjituri.
  11. Se prepară identic și cea de-a doua cremă, din căpșune (întregi sau tăiate) și se pune în formă, peste crema de afine.  
  12. Se decorează cu goji, cocos sau coacăze.
  13. Se ține la congelator pentru 40 de minute, apoi la frigider și se servește rece. 

Pentru servire se scoate partea detașabilă a formei, astfel încât să puteți să tăiați tortul cu ușurință.

Sursă foto: https://flic.kr/p/Bgj1xx