tort raw cu căpșune și afine 1 an

Tort raw cu căpșune și afine (de la 1 an)

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Raw

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

60

Dificultate

mediu

Porţii

10 porții

Acest tort raw cu căpșune și afine este o prăjitură delicioasă, plină de vitamine și substanțe benefice pentru o sănătate de fier.

Acest tort raw cu căpșune și afine este o prăjitură delicioasă, plină de vitamine și substanțe benefice pentru o sănătate de fier.

Tort raw cu căpșune și afine

tort raw

Ingrediente:

Pentru blat:
– o jumătate de cană semințe de floarea soarelui
– o jumătate de cană fulgi de ovăz integral
– un sfert de cană fulgi de cocos
– 1 jumătate de cană curmale
– 1 linguriță cardamom
– 1 lingură de pudră de roșcove
– 1 linguriță de miere de albine
– 2 linguri unt de cocos sau de cacao

Pentru cremă:
– 200 g alune caju
– 2 linguri de căpșune
– 2 linguri de afine
– 6 linguri unt de cocos (vezi reţeta aici)
– 2 linguri de miere
– 1 linguriță agar-agar

Pentru ornat:
– fructe de goji, cocos sau coacăze

 Mod de preparare:

Pentru rețeta de tort raw cu căpșuni și afine este necesară o râșniță sau o mașină de măcinat miez de nucă.
Astfel, pentru început se râșnesc semințele de floarea soarelui, fulgii de ovăz și fulgii de cocos. La acest amestec se adaugă apoi pudra de roșcove și cardamonul pudră.

Curmalele se țin la hidratat timp de 3 ore înainte de a fi folosite. Este indicat să le aveți deja pregătite. Când sunt hidratate, se taie felii înlăturând sâmburii. Apoi se mixează în blender sau în robotul de bucătărie, până ce devin pastă. Se adaugă peste pasta obținută din curmale, făina pregătită la început împreună cu untul de cocos sau de cacao. Se mixează. După omogenizare se gustă. Dacă va fi necesar puteți îndulci amestecul cu o linguriță de miere. Se pune această compoziție într-o formă pentru prăjituri, detașabilă. Se presează cu lingura sau cu mâna. Astfel, se obține un strat uniform, fără goluri de aer.

Pentru cremă se procedează astfel: 100 g din alunele caju se clătesc cu apă. Se pun apoi în blender împreună cu căpșunele.
Separat, într-o cratiță, se pun la fiert 100 ml apă şi pudra de agar-agar. După ce dă în clocot, soluţia se împarte în două părți egale. Pentru asta, folosiţi două boluri sau ceşti! Unul din boluri se aşează într-un vas mai mare cu apă rece pentru a se obţine o temperatură medie. Al doilea recipient se tine în apă caldă pentru a se folosi la doua cremă.
Primul recipient cu soluție de agar-agar se golește în vasul de la blender după ce s-a răcit puțin. Se adaugă o lingură de miere și dacă veți considera necesar, adăugați puțină apă. Se mixează până la omogenizare. Se mai mixează adăugând 3 linguri unt de cocos. Apoi, folosind o linguriță, încorporați afine întregi. Crema astfel obținută se așează peste blatul din forma pentru prăjituri.

Se prepară acum cea de a doua cremă, din căpșune.  Al doilea recipient cu soluția de agar-agar se golește în vasul de la blender. Se adaugă o lingură de miere. Dacă veți considera necesar puteți adăuga puțină apă. Se mixează pentru a obține o cremă omogenă și se adaugă la final 3 linguri de unt de cocos. Se încorporează căpșune folosind o linguriță. Căpșunele pot fi întregi sau tăiate după preferință.

Se adaugă crema în forma de prăjituri, peste crema de afine. Se decorează cu goji, cocos sau coacăze. Se tine la congelator pentru 40 de minute, iar apoi la frigider. Pentru servire se scoate partea detașabilă a formei, iar astfel puteți să tăiați tortul cu ușurință.

Sursa foto: https://flic.kr/p/Bgj1xx

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pentru rețeta de tort raw cu căpșune și afine este necesară o râșniță sau o mașină de măcinat miez de nucă.
  2. Astfel, pentru început se râșnesc semințele de floarea soarelui, fulgii de ovăz și fulgii de cocos. 
  3. La acest amestec se adaugă apoi pudra de roșcove și cardamonul pudră.
  4. Curmalele se țin la hidratat timp de 3 ore înainte de a fi folosite. Este indicat să le aveți deja pregătite. Când sunt hidratate, se taie felii înlăturând sâmburii. 
  5. Apoi se mixează în blender sau în robotul de bucătărie, până ce devin pastă.
  6. Se adaugă peste pasta obținută din curmale, făina pregătită la început împreună cu untul de cocos sau de cacao. 
  7. Se mixează. După omogenizare se gustă. Dacă va fi necesar puteți îndulci amestecul cu o linguriță de miere. 
  8. Se pune această compoziție într-o formă pentru prăjituri, detașabilă. 
  9. Se presează cu lingura sau cu mâna. Astfel, se obține un strat uniform, fără goluri de aer.
  10. Pentru cremă se procedează astfel: 100 g din alunele caju se clătesc cu apă. Se pun apoi în blender împreună cu căpșunele.
  11. Separat, într-o cratiță, se pun la fiert 100 ml apă şi pudra de agar-agar. 
  12. După ce dă în clocot, soluţia se împarte în două părți egale. 
  13. Pentru asta, folosiţi două boluri sau cești.
  14.  Unul din boluri se aşează într-un vas mai mare cu apă rece pentru a se obţine o temperatură medie. 
  15. Al doilea recipient se ține în apă caldă pentru a se folosi la doua cremă.
  16. Primul recipient cu soluție de agar-agar se golește în vasul de la blender după ce s-a răcit puțin. 
  17. Se adaugă o lingură de miere și dacă veți considera necesar, adăugați puțină apă. 
  18. Se mixează până la omogenizare. 
  19. Se mai mixează adăugând 3 linguri unt de cocos. 
  20. Apoi, folosind o linguriță, încorporați afine întregi. 
  21. Crema astfel obținută se așează peste blatul din forma pentru prăjituri.
  22. Se prepară acum cea de a doua cremă, din căpșune.  
  23. Al doilea recipient cu soluția de agar-agar se golește în vasul de la blender. 
  24. Se adaugă o lingură de miere. Dacă veți considera necesar puteți adăuga puțină apă. 
  25. Se mixează pentru a obține o cremă omogenă și se adaugă la final 3 linguri de unt de cocos. 
  26. Se încorporează căpșune folosind o linguriță. Căpșunele pot fi întregi sau tăiate după preferință.
  27. Se adaugă crema în forma de prăjituri, peste crema de afine. 
  28. Se decorează cu goji, cocos sau coacăze.
  29. Se tine la congelator pentru 40 de minute, iar apoi la frigider. 
  30. Pentru servire se scoate partea detașabilă a formei, iar astfel puteți să tăiați tortul cu ușurință.

Comentarii