somon cu topping de cartofi la cuptor 1 an

Somon cu topping de cartofi la cuptor (de la 1 an)

de Adina
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

50

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Un preparat delicios, pentru întreaga familie, cu somon ca ingredient principal, bogat în proteine și grăsimi sănătoase Omega-3 și Omega-6.

Somon cu topping de cartofi la cuptor – un preparat delicios, pentru întreaga familie bogat în proteine și grăsimi sănătoase Omega-3 și Omega-6.

Somon cu topping de cartofi la cuptor

Somon cu topping cartofi

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente
– o ceapă
– 2 linguri de ulei de măsline
– 1 lingură cimbru
– 3 linguri de făină albă
– 250 ml lapte
– 4 linguri smântână
– 3 linguri pătrunjel proaspăt
– 180 g somon file
– lingură de suc de lămâie
sare și piper după gust, și mai cu seamă după vârstă

Pentru toppingul de cartofi:
– 6 cartofi curățați de coajă și tăiați cubulețe
– 75g unt
– 50ml lapte călduț
– 2 gălbenușuri de ou
– 75g cașcaval

Mod de preparare:
Se prepară mai întâi piureul de cartofi. Se fierb cartofii cubulețe în apă (opțional, cu sare). După ce s-au fiert se storc de apă și se mixează cu untul și laptele călduț, până se obține un piure cremos și omogen. Odată ce piureul e răcit, se încorporează gălbenușurile, sarea și piperul și se amestecă bine.

Peștele (somonul) file se curăță de piele și oase și se taie fâșii. Se stropește cu sare (în funcție de vârstă) și suc de lămâie și se așează în tavă.

Ceapa se călește în uleiul de măsline. Se adaugă cimbrul și făina și se amestecă la foc mic pentru 2 minute. Se adaugă laptele, smântâna și pătrunjelul, și se menține la foc mic pentru încă 5 minute. Compoziția astfel obținută se toarnă peste tava cu somon. Deasupra se adaugă piureul de cartofi, și se întinde uniform cu o spatulă. Peste piureul de cartofi se răzuiește cașcavalul.

Se introduce în cuptorul încins în prealabil la 200 de grade și se lasă la copt pentru aproximativ 40 minute.

Sursă foto: https://flic.kr/p/bnSw6w

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se prepară mai întâi piureul de cartofi. Se fierb cartofii cubulețe în apă (opțional, cu sare). 
  2. După ce s-au fiert se storc de apă și se mixează cu untul și laptele călduț, până se obține un piure cremos și omogen. 
  3. Odată ce piureul e răcit, se încorporează gălbenușurile, sarea și piperul și se amestecă bine.
  4. Peștele (somonul) file se curăță de piele și oase și se taie fâșii.
  5. Se stropește cu sare (în funcție de vârstă) și suc de lămâie și se așează în tavă.
  6. Ceapa se călește în uleiul de măsline.
  7. Se adaugă cimbrul și făina și se amestecă la foc mic pentru 2 minute. 
  8. Se adaugă laptele, smântâna și pătrunjelul, și se menține la foc mic pentru încă 5 minute. 
  9. Compoziția astfel obținută se toarnă peste tava cu somon.
  10. Deasupra se adaugă piureul de cartofi, și se întinde uniform cu o spatulă.
  11. Peste piureul de cartofi se răzuiește cașcavalul.
  12. Se introduce în cuptorul încins în prealabil la 200 de grade și se lasă la copt pentru aproximativ 40 minute.

Comentarii