somon cu topping de cartofi la cuptor 1 an

Somon cu topping de cartofi la cuptor

de Adina
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

50

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Un preparat delicios, pentru întreaga familie, cu somon ca ingredient principal, bogat în proteine și grăsimi sănătoase Omega-3 și Omega-6.

Somon cu topping de cartofi la cuptor. Este un preparat delicios, pentru întreaga familie bogat în proteine și grăsimi sănătoase Omega-3 și Omega-6.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se prepară mai întâi piureul de cartofi. Se fierb cartofii cubulețe în apă (opțional, cu sare). 
  2. După ce s-au fiert se storc de apă și se mixează cu untul și laptele călduț, până se obține un piure cremos și omogen. 
  3. Odată ce piureul e răcit, se încorporează gălbenușurile, sarea și piperul și se amestecă bine.
  4. Peștele (somonul) file se curăță de piele și oase și se taie fâșii.
  5. Se stropește cu sare (în funcție de vârstă) și suc de lămâie și se așează în tavă.
  6. Ceapa se călește în uleiul de măsline.
  7. Se adaugă cimbrul și făina și se amestecă la foc mic pentru 2 minute. 
  8. Se adaugă laptele, smântâna și pătrunjelul, și se menține la foc mic pentru încă 5 minute. 
  9. Compoziția astfel obținută se toarnă peste tava cu somon.
  10. Deasupra se adaugă piureul de cartofi, și se întinde uniform cu o spatulă.
  11. Peste piureul de cartofi se răzuiește cașcavalul.
  12. Se introduce în cuptorul încins în prealabil la 200 de grade și se lasă la copt pentru aproximativ 40 minute.

Sursă foto: https://flic.kr/p/bnSw6w