biscuiți cu tahini 3 ani

Biscuiți cu tahini (de la 3 ani)

de Andreea
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Biscuiți

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

30

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

Mi-am dorit de mult biscuiți buni făcuți cu pastă de tahini pe care o ador. Am găsit combinația perfectă pe care o împărtășesc cu voi aici – biscuiți cu tahini.

Mi-am dorit de mult biscuiți buni făcuți cu pastă de tahini. Am găsit combinația perfectă pe care o împărtășesc cu voi aici – biscuiți cu tahini.

Biscuiți cu tahini

biscuiți cu tahini

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 cană făină albă
– 1 cană făină integrală
– 70 g făină de migdale (migdale măcinate)
– ¾ cană tahini
– 100 g unt
– ½ cană zahăr brun
vanilie (extract sau pudră)
– o priză de sare de mare
– aprox 50 ml apă

Mod de preparare:
Încălzim cuptorul la 180 de grade. Pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se amestecă făinurile cu zahărul, migdalele, vanilia, sarea. Se adaugă untul tăiat cubulețe și se frământă compoziția între palme, până obținem o consistență fărâmicioasă. Separat amestecăm tahini cu 2 linguri de apă. Încorporăm acest amestec la cel de făină. Dacă mai trebuie apă, adăugați rând pe rând câte o lingură, până se formează un aluat. Acesta este sfărâmicios dar se leagă. Cantitatea de apă depinde de făina folosită.

Formați cu mâna bile de mărimea unei mingi de ping-pong. Aplatizați-le. Veți obține cam 24 de biscuiți. Dați la cuptor aproximativ 20 de minute, până și schimbă culoarea pe fund. Încercați unul să vedeți dacă e copt înăutru (trebuie să aibă aceeași nuanță ca pe dinafară). Mai lăsați biscuiții dacă e necesar, verificând la fiecare minut.

Biscuiții cu tahini nu sunt foarte dulci, ci numai buni zic eu. Un pic de sare e necesar pentru gust. Sunt fragezi, se simte gustul de susan și de migdale. Merg la ceai și cafea. Se păstrează într-o cutie închisă etanș.

Sursă foto: http://flic.kr/p/6nV5bw

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Încălzim cuptorul la 180 de grade. Pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  2. Se amestecă făinurile cu zahărul, migdalele, vanilia, sarea. 
  3. Se adaugă untul tăiat cubulețe și se frământă compoziția între palme, până obținem o consistență fărâmicioasă. 
  4. Separat amestecăm tahini cu 2 linguri de apă. 
  5. Încorporăm acest amestec la cel de făină. 
  6. Dacă mai trebuie apă, adăugați rând pe rând câte o lingură, până se formează un aluat. 
  7. Acesta este sfărâmicios dar se leagă. 
  8. Cantitatea de apă depinde de făina folosită.
  9. Formați cu mâna bile de mărimea unei mingi de ping-pong. 
  10. Aplatizați-le. Veți obține cam 24 de biscuiți. Dați la cuptor aproximativ 20 de minute, până și schimbă culoarea pe fund. 
  11. Încercați unul să vedeți dacă e copt înăutru (trebuie să aibă aceeași nuanță ca pe dinafară). 
  12. Mai lăsați biscuiții dacă e necesar, verificând la fiecare minut.
  13. Biscuiții cu tahini nu sunt foarte dulci, ci numai buni zic eu. 
  14. Un pic de sare e necesar pentru gust. 
  15. Sunt fragezi, se simte gustul de susan și de migdale. .
  16. Merg la ceai și cafea. Se păstrează într-o cutie închisă etanș

Comentarii