Mi-am dorit de mult biscuiți buni făcuți cu pastă de tahini pe care o ador. Am găsit combinația perfectă pe care o împărtășesc cu voi aici – biscuiți cu tahini.
Mi-am dorit de mult biscuiți buni făcuți cu pastă de tahini. Am găsit combinația perfectă pe care o împărtășesc cu voi aici – biscuiți cu tahini.
Ingrediente:
– 1 cană făină albă
– 1 cană făină integrală
– 70 g făină de migdale (migdale măcinate)
– ¾ cană tahini
– 100 g unt
– ½ cană zahăr brun
– vanilie (extract sau pudră)
– o priză de sare de mare
– aprox 50 ml apă
Mod de preparare:
Încălzim cuptorul la 180 de grade. Pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se amestecă făinurile cu zahărul, migdalele, vanilia, sarea. Se adaugă untul tăiat cubulețe și se frământă compoziția între palme, până obținem o consistență fărâmicioasă. Separat amestecăm tahini cu 2 linguri de apă. Încorporăm acest amestec la cel de făină. Dacă mai trebuie apă, adăugați rând pe rând câte o lingură, până se formează un aluat. Acesta este sfărâmicios dar se leagă. Cantitatea de apă depinde de făina folosită.
Formați cu mâna bile de mărimea unei mingi de ping-pong. Aplatizați-le. Veți obține cam 24 de biscuiți. Dați la cuptor aproximativ 20 de minute, până și schimbă culoarea pe fund. Încercați unul să vedeți dacă e copt înăutru (trebuie să aibă aceeași nuanță ca pe dinafară). Mai lăsați biscuiții dacă e necesar, verificând la fiecare minut.
Biscuiții cu tahini nu sunt foarte dulci, ci numai buni zic eu. Un pic de sare e necesar pentru gust. Sunt fragezi, se simte gustul de susan și de migdale. Merg la ceai și cafea. Se păstrează într-o cutie închisă etanș.
Sursă foto: http://flic.kr/p/6nV5bw
Comentarii