Legume umplute 10 luni

Legume umplute (de la 10 luni)

Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Brânză

Timp de preparare

20

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Pentru zilele fiebinţi de vară ne dorim o masă uşoară şi totodată hrănitoare. Copiilor le vor plăcea aceste legume umplute, colorate şi gustoase.

Pentru zilele fiebinţi de vară ne dorim o masă uşoară şi totodată hrănitoare. Copiilor le vor plăcea aceste legume umplute, colorate şi gustoase.

Legume umplute

Legume umplute

 

Ingrediente:
– 4 roşii
– 4 ardei mijlocii
– 100 unt
– 100 ml iaurt
– 500g brânză dulce
– o legătură de ceapă verde
– o jumătate de legătură pătrunjel verde
chimen
usturoi

Mod de preparare:
Se scot miezul şi seminţele din roşii şi din ardei şi se aşază toate la scurs pe un prosop. Untul se mixează cu brânza, iaurtul, verdeaţa tocată mărunt şi condimentele după gust. Apoi roșiile și ardeii se umplu cu aceast amestec şi se pun la frigider pentru cel puţin 20 de minute. În afară de roşii şi ardei, se pot folosi şi alte legume cum ar fi ridichile sau salata verde.

Pentru un aspect mai colorat se pot toca nişte ardei roşu şi galben pentru a se amesteca în umplutură.

Sursa foto: https://flic.kr/p/6Kv6cY

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se scot miezul şi seminţele din roşii şi din ardei şi se aşează toate la scurs pe un prosop. 
  2. Untul se mixează cu brânza, iaurtul, verdeaţa tocată mărunt şi condimentele după gust. 
  3. Apoi roșiile și ardeii se umplu cu aceast amestec şi se pun la frigider pentru cel puţin 20 de minute. În afară de roşii şi ardei se pot folosi şi alte legume cum ar fi ridichile sau salata verde.
  4. Pentru un aspect mai colorat se pot toca nişte ardei roşu şi galben pentru a se amesteca în umplutură.

Comentarii