Iaurt de casă simplu 6-12 luni

Iaurt de casă simplu

de Eugenia
Masă

Gustare

Ingredient principal

Iaurt

Timp de preparare

5

Timp de gătire

10

Dificultate

ușor

Porţii

2 porții

O rețetă de iaurt de casă simplu făcut chiar de tine pentru că se prepară ușor și rapid.

O rețetă de iaurt de casă simplu care se prepară ușor și rapid.

Iaurt de casă simplu

Iaurt simplu de casă

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:

– 400ml lapte de vacă cu grăsime 3,5%
– ½ linguriță de iaurt (preferabil preparat tot în casă, denumită popular “maia”)

Truc: dacă veți folosi ca și maia iaurt din comerț, riscul este ca iaurtul proaspăt făcut să aibă o textură cleioasă. Ca să obțineți un iaurt cremos, vă recomand să preparați mai multe runde de iaurt după rețeta propusă, evident în cantități mult mai mici, de exemplu din 50 sau 100 de ml de lapte.

Mod de preparare:
Laptele se fierbe foarte bine, circa 10-15 minute după primul clocot. Se lasă să se răcească până când nu frige la deget.

Într-un borcan de sticlă de 400 de grame se pune ½ linguriță de iaurt și puțin lapte, amestecându-se foarte bine. Apoi se adaugă și restul de lapte călduț, se acoperă cu un capac și se lasă la căldură (iarna de exemplu pe calorifer, vara oriunde) timp de minim 2 ore. Cu cât timpul este mai mare, cu atât iaurtul va căpăta un gust acru mai puternic.

În momentul în care începe să se închege, se pune la rece (într-un bol cu apă rece sau în frigider) pentru încă minim 2 ore înainte de a fi consumat.
Asta-i tot, simplu ca un iaurt de casă!

Sursă foto: http://flic.kr/p/nWtZB

Ingrediente

  • 400 ml lapte, de vacă 3,5% grăsime
  • 1/2 linguriță iaurt, (preferabil de casă, denumit popular și "maia"). Truc: dacă veți folosi ca și maia iaurt din comerț, riscul este ca iaurtul proaspăt făcut să aibă o textură cleioasă. Ca să obțineți un iaurt cremos, vă recomand să preparați mai multe runde de iaurt după rețeta propusă, evident în cantități mult mai mici, de exemplu din 50 sau 100 de ml de lapte.

Paşii necesari preparării

  1. Laptele se fierbe foarte bine, circa 10-15 minute după primul clocot. Se lasă să se răcească până când nu frige la deget.  
  2. Într-un borcan de sticlă de 400 de grame se pune ½ linguriță de iaurt și puțin lapte, amestecându-se foarte bine. 
  3. Apoi se adaugă și restul de lapte călduț. Se acoperă cu un capac și se lasă la căldură (iarna de exemplu pe calorifer, vara oriunde) timp de minim 2 ore. Cu cât timpul este mai mare, cu atât iaurtul va căpăta un gust acru mai puternic.
  4. În momentul în care începe să se închege, se pune la rece (într-un bol cu apă rece sau în frigider) pentru încă minim 2 ore înainte de a fi consumat.

Comentarii