ciorbă de ciuperci pleurotus 1 an

Ciorbă de ciuperci pleurotus (de la 1 an)

de Cititor
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Ciorbă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

45

Dificultate

ușor

Porţii

7 porții

Raluca, cititoarea noastră fidelă, ne propune astăzi o rețetă de ciorbă de ciuperci. Sună foarte bine. Sănătoasă și gustoasă – ciorbă de ciuperci pleurotus.

Raluca, cititoarea noastră fidelă, ne propune astăzi o rețetă de ciorbă de ciuperci. Sună foarte bine. Sănătoasă și gustoasă – ciorbă de ciuperci pleurotus.

Ciorbă de ciuperci pleurotus

ciorba de ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 500 g ciuperci
– 1 ceapă mare
– 1 ardei roșu
– 1 ardei galben
– rădăcinoase (morcov, pătrunjel, păstârnac, țelină)
– 200 g smântână
usturoi (după gust)
– 1 ou
– un praf de sare, piper, boia de ardei
– 2-3 l apă (depinde cât se dorește de groasă)

Mod de preparare:
Ceapa se pune la călit sub capac, cu puțină apă, o lingură de ulei (opțional, pentru copiii mai mari) și o parte din condimente. Se adaugă ardeii tăiați cubulețe. Rădăcinoasele se dau pe răzătoare.

Când se înmoaie ceapa și ardeii se adaugă restul de legume și condimente, încă puțină apă și se lasă la înăbușit, sub capac câteva minute. Ciupercile spălate sub jet de apă se taie fâșii scurte și înguste și se adaugă peste legume, împreună cu restul de apă.

După aproximativ 20-30 de minute, când ciupercile sunt fierte, se pregătește o compoziție din smântână, oul bătut și usturoi pisat mărunt. Această compoziție se toarnă în ciorba fiartă, amestecând rapid pentru a obține “zdrențe” de ou cât mai fine.

Notă: pentru părinții nostalgici după renumita ciorbă de burtă, această ciorbă poate fi un înlocuitor delicios și sănătos, mai ales dacă se adaugă și gogoșari murați.

Sursă foto: http://flic.kr/p/9BhizJ

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Ceapa se pune la călit sub capac, cu puțină apă, o lingură de ulei (opțional, pentru copiii mai mari) și o parte din condimente. 
  2. Se adaugă ardeii tăiați cubulețe. 
  3. Rădăcinoasele se dau pe răzătoare.
  4. Când se înmoaie ceapa și ardeii se adaugă restul de legume și condimente, încă puțină apă și se lasă la înăbușit, sub capac câteva minute. 
  5. Ciupercile spălate sub jet de apă se taie fâșii scurte și înguste și se adaugă peste legume, împreună cu restul de apă.
  6. După aproximativ 20-30 de minute, când ciupercile sunt fierte, se pregătește o compoziție din smântână, oul bătut și usturoi pisat mărunt. 
  7. Această compoziție se toarnă în ciorba fiartă, amestecând rapid pentru a obține “zdrențe” de ou cât mai fine.
  8. Notă: pentru părinții nostalgici după renumita ciorbă de burtă, această ciorbă poate fi un înlocuitor delicios și sănătos, mai ales dacă se adaugă și gogoșari murați.

Comentarii