Raluca, cititoarea noastră fidelă, ne propune astăzi o rețetă de ciorbă de ciuperci. Sună foarte bine. Sănătoasă și gustoasă – ciorbă de ciuperci pleurotus.
Ingrediente
- 500 g ciuperci pleurotus
- 1 ceapă, mare
- 1 ardei roşu
- 1 ardei, galben
- rădăcinoase ( morcov, ,
- pătrunjel, ,
- păstârnac, ,
- țelină, )
- 200 g smântână
- usturoi, (după gust)
- 1 ou
- un praf sare, ,
- piper, ,
- boia, de ardei
- 2-3 l apă, (depinde cât se dorește de groasă)
Paşii necesari preparării
- Ceapa se pune la călit sub capac, cu puțină apă, o lingură de ulei (opțional, pentru copiii mai mari) și o parte din condimente.
- Se adaugă ardeii tăiați cubulețe.
- Rădăcinoasele se dau pe răzătoare.
- Când se înmoaie ceapa și ardeii se adaugă restul de legume și condimente, încă puțină apă și se lasă la înăbușit, sub capac câteva minute.
- Ciupercile spălate sub jet de apă se taie fâșii scurte și înguste și se adaugă peste legume, împreună cu restul de apă.
- După aproximativ 20-30 de minute, când ciupercile sunt fierte, se pregătește o compoziție din smântână, oul bătut și usturoi pisat mărunt.
- Această compoziție se toarnă în ciorba fiartă, amestecând rapid pentru a obține “zdrențe” de ou cât mai fine.
Notă: pentru părinții nostalgici după renumita ciorbă de burtă, această ciorbă poate fi un înlocuitor delicios și sănătos, mai ales dacă se adaugă și gogoșari murați.
Sursă foto: http://flic.kr/p/9BhizJ