orez cu ciuperci pleurotus 2 ani

Orez cu ciuperci pleurotus (de la 2 ani)

de Cititor
Masă

Prânz

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Orez

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Textura ciupercilor pleurotus poate da bătaie de cap unui copil, dar părinților mai puțin probabil. În aceste condiții rețeta merită făcută – orez cu ciuperci pleurotus.

Textura ciupercilor pleurotus poate da bătaie de cap unui copil, dar părinților mai puțin probabil. În aceste condiții rețeta merită făcută – orez cu ciuperci pleurotus.

Orez cu ciuperci pleurotus

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 400g ciuperci pleurotus
– 200g orez prefiert
– 1 morcov
– 1 ceapă
– partea albă de la un fir de praz
– 2 căței de usturoi
– 1 lingură ulei
– 1 linguriță tarhon
– 1 foaie de dafin
– sare, piper (opțional)

Mod de preparare:
Ciupercile și legumele se curață și se spală foarte bine. Ciupercile se taie julien, morcovul se taie bastonașe mici, ceapa cuburi, prazul rondele și usturoiul felii. Ciupercile si legumele se înăbușă împreună cu uleiul și un pahar mic de apă.

După 15 minute se adaugă orezul, foaia de dafin, sarea și piperul după gust. Se pune câte puțină apă fiebinte pe măsură ce fierbe orezul. Spre sfârșit se adaugă și tarhonul.

Se ornează ca în fotografia atașată și se servește întregii familii.

NB: Anca ne-a recomandat rețeta ca fiind potrivită pentru copii mai mari de 2 ani. Motivul principal a fost textura ciupercilor pleurotus, mai tare și mai greu masticabilă. Dacă totuși aveți copii mai mici de 2 ani care acceptă textura ciupercilor, rețeta de mai sus este foarte bună atât pentru ei cât pentru întreaga familie.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Ciupercile și legumele se curață și se spală foarte bine. 
  2. Ciupercile se taie julien, morcovul se taie bastonașe mici, ceapa cuburi, prazul rondele și usturoiul felii. 
  3. Ciupercile si legumele se înăbușă împreună cu uleiul și un pahar mic de apă.
  4. După 15 minute se adaugă orezul, foaia de dafin, sarea și piperul după gust. Se pune câte puțină apă fiebinte pe măsură ce fierbe orezul. Spre sfârșit se adaugă și tarhonul.
  5. Se ornează ca în fotografia atașată și se servește întregii familii. NB: Anca ne-a recomandat rețeta ca fiind potrivită pentru copii mai mari de 2 ani. Motivul principal a fost textura ciupercilor pleurotus, mai tare și mai greu masticabilă. Dacă totuși aveți copii mai mici de 2 ani care acceptă textura ciupercilor, rețeta de mai sus este foarte bună atât pentru ei cât pentru întreaga familie

Comentarii