ciuperci umplute cu morcovi 8 luni

Ciuperci umplute cu morcovi (de la 8 luni)

Masă

Gustare

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

10

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Ciuperci umplute cu morcovi, o rețetă rapidă și plină de substanțe nutritive. Poate fi servită ca fel principal sau gustare.

Ciuperci umplute cu morcovi, o rețetă rapidă și plină de substanțe nutritive. Poate fi servită ca fel principal sau gustare.

Ciuperci umplute cu morcovi

champgnons

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 9 ciuperci (champignon)
– 1 morcov mijlociu
– 1 ceapă albă mică
– 2 linguri ulei sâmburi de struguri extravirgin
mărar tocat mărunt
cimbru

pentru sos:
– 2 roşii coapte şi zemoase
– 2 căţei de usturoi
– 1 lingură ulei din sâmburi de struguri extravirgin
tarhon

Mod de preparare:
Se spală ciupercile la jet de apă rece. Spălarea se face repede pentru a nu se îmbiba cu apă. Codiţele ciupercilor se rup şi se folosesc la alte reţete, iar pălăriile ciupercilor se aşează pe un prosop de bucătărie la scurs. După ce s-au scurs de apă se coc pentru 10 minute la cuptor pe foaie de copt după care se lasă la răcit. Se  stropesc cu câteva picături de ulei din sâmburi de struguri şi puţină sare. Se spală morcovul şi dacă este necesar se curăţă. Apoi se dă pe răzătoarea mică. Ceapa curăţată se toacă mărunt. Se amestecă morcovul ras, ceapa, puţin ulei şi cimbru mărunţit. Se umplu ciupercile cu acest amestec şi se presară cu mărar tocat mărunt.

Pentru sos se pun într-un blender roşiile, usturoiul, uleiul din  sâmburi de struguri şi tarhonul. Se mixează până se obţine un sos.

Atenţionări: se recomandă atenţie în privinţa ciupercilor oferite copiilor. Dacă aveţi un copil mai sensibil ar fi indicat să se consulte medicul înainte de a le fi oferite ciuperci, fie ele şi champignon.
© Svetamart | Dreamstime.comChampignon Mushroom On Thr Lettuce Leaves Photo

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală ciupercile la jet de apă rece. 
  2. Spălarea se face repede pentru a nu se îmbiba cu apă. 
  3. Codiţele ciupercilor se rup şi se folosesc la alte reţete, iar pălăriile ciupercilor se aşează pe un prosop de bucătărie la scurs. 
  4. După ce s-au scurs de apă se coc pentru 10 minute la cuptor pe foaie de copt după care se lasă la răcit. 
  5. Se  stropesc cu câteva picături de ulei din sâmburi de struguri şi puţină sare. 
  6. Se spală morcovul şi dacă este necesar se curăţă. 
  7. Apoi se dă pe răzătoarea mică. 
  8. Ceapa curăţată se toacă mărunt. 
  9. Se amestecă morcovul ras, ceapa, puţin ulei şi cimbru mărunţit. 
  10. Se umplu ciupercile cu acest amestec şi se presară cu mărar tocat mărunt.
  11. Pentru sos se pun într-un blender roşiile, usturoiul, uleiul din  sâmburi de struguri şi tarhonul. 
  12. Se mixează până se obţine un sos.
  13. Atenţionări: se recomandă atenţie în privinţa ciupercilor oferite copiilor. Dacă aveţi un copil mai sensibil ar fi indicat să se consulte medicul înainte de a le fi oferite ciuperci, fie ele şi champignon. © Svetamart | Dreamstime.com - Champignon Mushroom On Thr Lettuce Leaves Photo

Comentarii