ciuperci umplute cu ricotta 8 luni

Ciuperci umplute cu ricotta

de Adelina
Masă

Finger food

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

15

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Această reţetă de ciuperci umplute cu ricotta este foarte simplu de realizat şi va fi cu siguranţă pe placul celor mici.

Suntem sigure că rețeta de ciuperci umplute cu ricotta va fi pe placul celor mici, dar nu numai al lor…
Ciupercile sunt o sursă importantă de proteine și vitamina D, iar textura cremoasă a brânzei ricotta (puteți folosi și urdă) le acompaniază perfect.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală și se îndepărtează codițele ciupercilor, care apoi se toacă mărunt și se pun circa 3-4 minute pe foc cu puțină sare.
  2. În fiecare ciupercă adăugăm 1 linguriță de ricotta sau mai mult, în funcţie de mărimea acesteia, o parte din codițele tăiate și le dăm la cuptor 15 minute.
  3. Apoi răzuim cașcavalul și îl punem peste fiecare ciupercă și mai lăsăm la cuptor până când aceasta se rumenește.
  4. La final, amestecăm uleiul, puțină sare de Himalaya, zeama de lămâie şi adăugăm acest dressing deasupra ciupercilor.
Poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro