Vinete umplute la cuptor 8 luni

Vinete umplute la cuptor

de Sorin
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Brânză

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Vinete umplute la cuptor, o rețetă plină de savoare!

Am ales să vă prezint azi o rețetă senzațională de vinete umplute la cuptor pe care am încercat-o prima dată în cuptorul din curtea bunicii. Pot să vă spun că sunt delicioase oriunde le-ați găti.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală bine vinetele și se taie jumătăți pe lungime.
  2. Cu ajutorul unei linguri scoatem miezul pe care îl vom tăia cubulețe puțin mai târziu.
  3. Apoi, le presărăm cu un praf de sare și le lăsăm deoparte cât timp pregătim celelalte ingrediente.
  4. Ceapa se curăță și se toacă mărunt.
  5. La fel procedăm și în cazul roșiilor, după ce le spălăm și ne asigurăm că sunt coapte bine, de mama natură.
  6. Se ia o tigaie mare, se unge cu puțin ulei și se sotează preț de câteva minute vânăta, ceapa și roșiile la care am adăugat puțină sare, piper și oregano.
  7. Cât timp se încălzește cuptorul, noi pregătim o tavă în care punem foaie de copt și jumătățile de vinete scurse de apă, pe care urmează să le umplem cu legumele pregătite anterior.
  8. După ce umplem vinetele le stropim cu puțin ulei și le băgăm la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute.
  9. Când vinetele sunt coapte, răzuim cașcaval de capră peste fiecare vânătă și le mai lăsăm 3-4 minute la cuptor. Nu uitați să opriți flacăra!
Poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro