Gelato D’amore

Am două picioare și două călcâie… ale lui Ahile. Unul este înghețata.
De când eram puștoaică, mi-aduc aminte cât de mult îmi plăcea când mama făcea înghețată vara, după singura ei rețetă, cu ouă de țară, lapte și cacao. Absolut delicioasă! Apoi, mi-aduc aminte de serile în care îi ceream bani mamei și mergeam “cu fetele” să ne luam câte o înghețată.
Cu timpul, am avut ocazia să mănânc tot soiul de înghețate. Însă parcă niciuna nu se compară cu înghețata făcută acasă. Până când…
în urmă cu doi ani, împreună cu cei doi copii din dotare, am început să mergem zi de zi, toată vara, la Roaba de Cultură, în Herăstrău. Acolo, într-o zi de sâmbătă, am descoperit că în spatele scenei se vinde în weekend înghețată. Prețul era decent, iar toți banii strânși de la devoratorii de înghețată erau donați celor de la Roaba de Cultură.
Frumos gest, am spus. Hai să vedem și ce înghețată vinde domnul, Rău sau bine am făcut, nici nu știu :), pentru că de atunci am devenit cei mai împătimiți fani ai înghețatei Gelato D’amore.
Papilele gustative s-au pus pe șușotit chiar acum, aducându-le aminte de gustul minunat al înghețatei denumită gelato sau sorbet. Cine să știe care e diferența, în urmă cu doi ani? Noi atât ceream: “câte 3 cupe de înghețată fiecare, în total 12 cupe de înghețată”. Weekend de weekend, uneori și de două ori 🙂
Povestea cu Gelato D’Amore a continuat și anul următor. În anotimpurile mai răcoroase comandăm acasă, însă vara… mergeam în fiecare sâmbătă la Roaba de Cultură și ne bucuram iar și iar de aromele de vanilie, ciocolată neagră, fistic, mango, căpșune, mure, lămâie, mentă și câte și mai câte.
gelato.JPGAnul acesta, George, omul pasionat din spatele acestui concept, a inițiat un program în care își invită clienții sau curioșii în atelierul său, gelateria din centrul vechi. Acolo, te bucuri de experiența de a face singur înghețata sau sorbetul, de a învăța cum funcționează aparatul care le prepară și nu în ultimul rând, de a degusta minunăția direct din mașină.

La primul său atelier, am mers toți 4: 2 adulți și 2 copii și am preparat minunata și fabuloasa gelato de fistic și sorbetul de pere roșii.
Deși știam de acum doi ani că această înghețată este nu numai delicioasa, ci și sănătoasă din punct de vedere al ingredientelor, și poate fi oferită copiilor, acum am făcut-o cu mânuțele noastre.

 

De exemplu, în sorbetul de pere am pus DOAR:
– pere
– zeamă de lămâie
– apă
– aer
Vă vine să credeți? Cât despre gust, nici nu știu cum să mă exprim…
Cum pot descrie conceptul Gelato D’amore? FABULOS și NATURAL.
George are mereu grijă să aleagă cele mai bune ingrediente, cât mai sănătoase. Tind să cred că o face pentru a oferi și altor copii plăcerea de a se bucura de un desert atât de râvnit la orice vârstă.gelato 2.JPG
Eu vă invit să-i urmăriți activitatea pe pagina de facebook, Gelato D’Amore și să vă înscrieți la următorul atelier în care veți afla atâtea lucruri minunate despre înghețată, gelato și sorbet și unde veți degusta propria voastră înghețată, cu care… veți pleca acasă.

Pentru că da, George s-a gândit ca din taxa de participare, de fapt să vă cumpărați cea mai bună înghețată pe care ați mâncat-o vreodată în România.
O zice Devoratorul de înghețată, Eugenia 🙂