1 iunie: 12 activități de ziua copilului

1 iunie este ziua tuturor copiilor, ziua în care iubirea și voia bună plutesc în aer. Ziua copilului este un prilej de a ne reîntoarce la copilărie și de a o retrăi prin ochii celor mici. Indiferent de vârstă, ne putem simți copii lăsând deoparte grijile cotidiene. Cu atât mai mult cu cât, din 2017, această zi este declarată sărbătoare legală în România. Deci le putem fi cu adevărat parteneri de joacă!

Pentru ca această zi să fie și mai specială, am trecut în revistă cele mai importante evenimente pentru copii din această perioadă.

1. Ziua Copilului la teatru

În mini vacanța de 1-3 iunie, puteți alege una sau chiar mai multe piese de teatru sau de operă la care să participați cu cei mici. Puteți alege să mergeți la Opera Comică pentru Copii, Teatrul Țăndărică, Teatrul Odeon sau Teatrul Coquette. Programul complet și piesele de teatru disponibile le găsiți aici.

2. Învățăm să circulăm

În perioada 1-2 iunie, orele 16:00 – 20:00, la Sun Plaza, mascota Sunny îi învață pe cei mici regulile de circulație. Joaca este completată de informații prețioase de educație civică. Mai exact, vor pleca acasă cu noțiuni despre semnele de circulație, cum să circule corect ca pietoni și bicicliști. Evenimentul este gratuit și se adresează copiilor cu vârste între 4 și 12 ani.

De la intrare vor fi preluați de supervizori și echipați în cadeți. Vor participa la o scurtă prezentare despre uniformă, însemnele purtate, accesoriile din dotare și își vor însuși noțiuni de circulație rutieră. Va urma apoi o probă practică în care vor parcurge cu traseu rutier cu obstacole și semne de circulație la bordul mașinuțelor electrice. În etapa finală, are loc examinarea, adică aprofundarea cunoștințelor acumulate prin desenarea și colorarea unor planșe tipizate. Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

3. De-a bușilea prin Muzeul Satului

O serie de evenimente pentru copii se anunță și la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”. Programul va începe pe 1 iunie orele 10:00 cu premierea copiilor la concursul și expoziția de artă „Satul… în inima copiilor de la oraș” și va fi urmat de un concert și de concursul cu premii „De-a bușilea prin Muzeul Satului” (înscrierile au loc începând cu ora 10:00, iar concursul se va desfășura pe Pajiștea Moișeni). Toți copiii vor primi câte o jucărie de pluș, iar premiul pentru cel mai iute bebeluș va fi un sistem de purtare cu motive tradiționale.

Pe parcursul celor trei zile, vor avea loc ateliere gratuite (în limita a 10 copii/atelier) de desen, modelaj în lut și păpuși. Programul detaliat al evenimentelor îl poți consulta aici.

4. Joaca de-a copilăria

Pe parcursul celor trei zile, în intervalul 17:00-21:00, Parcul Tineretului din capitală găzduiește evenimentul intitulat „Joaca de-a copilăria”. Vor avea loc activități și jocuri ale copilăriei, dar și spectacole și concerte pentru copii. Detalii aici.

5. „Parada micilor bicicliști”

1 iunie la orele 10:00 în Piața Constituției (Bulevardul Unirii din București). Indiferent de bicicletă, singuri sau însoțiți de cei mari cu suflet de copil, micii bicicliști participanți vor învăța care sunt regulile de siguranță în timpul deplasărilor pe două roți, vor învăța să manevreze bicicleta printre obstacole, iar la final vor primi Brevetul Micului Biciclist și multe cadouri speciale. Intrarea este liberă, însă pentru o mai bună organizare, se recomandă înscrierea la eveniment. Deci, grăbiți-vă!

6. Mascotele Minimax

În Parcul Lumea Copiilor, pe 1 și 2 iunie, începând cu orele 15:00, cei mici pot întâlni mascotele preferate – Mini, Max, Cuțulache, Pisicuța, Spadasinul felin preferat și Motanul Încălțat, personaje puse în scenă de Minimax.

7. Ateliere de preparare a ceaiului

Copilăria se sărbătorește și la Ceainăria Rendez-Vous! De ziua lor, cei mici vor pătrunde în tainele decorării brioșelor și vor participa la prepararea și tradiția ceaiului! În plus, în spațiul special amenajat, cei mici se vor putea juca și relaxa alături de părinți și bunici. Prețul atelierului este de 30 lei/copil.

8. Cursa de trotinete

Tot pe 1 iunie, în intervalul 14:00-16:00, în playground-ul magazinului Decathlon Berceni se organizează o cursă de trotinete! Pentru participare, aveți nevoie de echipament adecvat – genunchiere, cotiere și cască, iar cursa va fi una distractivă și plină de surprize pentru cei mici! Vârsta maximă de participare este de 15 ani, iar detalii despre eveniment găsiți aici.

9. Cea mai Itsy Bitsy zi

În Parcul Alexandru Ioan Cuza, de la 8:00 la 20:00, va avea loc Cea mai Itsi Bitsy Zi Liberă Națională 2018. Itsy Bitsy va emite live direct din parc, de la 8:00 la 20:00, va organiza un festival-maraton cu activități pentru toată familia, jocuri și concursuri, distracție și o mulțime de surprize!

Entertainment, muzică, dans, improvizație, concursuri. Spații amenajate pentru copii și părinți în care se vor juca jocurile copilăriei și jocuri de societate. Experimente, povești, activități creative, de bricolaj, ateliere artistice, piese de teatru, întreceri sportive.

Itsy Bitsy Bebe te provoacă la discuții, jocuri și activități educative pentru bebeluși. Părinții pot participa la atelierele Itsy Bitsy Parenting unde sunt invitați specialiști de parenting asumat și relaxat.

În zona de Food, veți găsi cele mai delicioase și sănătoase gustări pentru cei mari și cei mici! Mai multe detalii aici.

10. Festivalul de joc și joacă

Trei zile de experiențe ludice pentru întreaga familie! Festivalul de joc și joacă de la Cărturești Verona, în care este antrenată memoria, dibăcia, perseverența și concentrarea. Veți construi contra-timp, veți combina imaginația și știința, veți modela povești, iar lumea copilăriei va fi cea triumfătoare!
Detalii complete despre eveniment.

11. Lumea fermecată a înghețatei

Sâmbătă, 2 iunie, de la 10:00 la 18:00 puteți pătrunde în lumea fermecată a înghețatei. Mai precis, direct în prăvălia atelierului Gelato D’Amore unde veți descoperi cel mai titrat gelato românesc. Tot aici, puteți prepara singuri propriul gelato din ingredientele naturale pe care le preferați. Costul unui astfel de atelier la sfârșitul cărui pleci acasă și cu un kilogram de înghețată este 100 lei, iar despre experiența noastră am scris aici.

12. O excursie, chiar și de o zi, la munte

Poate fi o soluție minunată pentru această mini vacanță. În natură, copiii se vor simți în largul lor. Puteți face drumeții sau vă puteți bucura pur și simplu de aerul curat de munte. Noi am făcut un test weekendul trecut și am plecat cu copiii, cu cortul, la Padina. Zona este perfectă pentru familii cu copii. Puteți campa liniștiți, puteți explora natură, cei mai căliți se pot bălăci cu picioarele în râu, puteți vizita Peștera Ialomicioarei și vă veți încărca cu siguranță bateriile. Unde mai pui că organizarea unui mini foc de tabără îi va ține preocupați pe cei mici…

1 iunie

13. O porție de soare

Deși vremea este instabilă la mare, weekendul acesta, o scurtă plimbare la malul mării și câteva castele de nisip vor rămâne o amintire frumoasă de 1 iunie pentru copii!

Nu-mi rămâne decât să vă urez distracție plăcută, oricum ați alege să petreceți ziua de 1 iunie și mini vacanța, iar pentru voi, copii, din suflet

La mulți ani!

Sursă foto: Photo by Jéssica Oliveira on Unsplash