Poate să pară uimitor, însă conținutul de substanțe nutritive este diferit în cazul fasolei verde și a celei uscate. Fasolea verde este bogată în calciu, vitamina K, vitamina A, magneziu și conține, de asemenea, cantități importante de vitamina C, vitamina E și mangan. După ce ajunge la maturitate, fasolea uscată devine o bună sursă de proteine, fibre, fier, potasiu, seleniu, vitamina B6, molibden și acid folic.
Astăzi vedem care sunt cele mai apreciate rețete cu fasole verde.
Dacă vreţi să îi surprindeţi pe copii cu un preparat inedit la masa de seară sau la prânz, o puteţi face cu o tartă sărată, plină de legume verzi. Aluatul se poate pregăti din timp, mai ales pentru că este indicat să stea la rece cel puțin o jumătate de oră, înainte de a fi întins în forma de tartă. Este o metodă de succes pentru a-i convinge pe copiii mai pretențioși să mănânce legumele verzi.
Pentru a reține maximul de substanțe hrănitoare din fasolea verde, este recomandat ca aceasta să fie gătită la aburi pentru cel mult 5 minute. În felul acesta, îşi păstrează culoarea verde intens și se obţine o aromă bogată. Acesta este motivul pentru care piureul de fasole verde este un preparat gata de pus pe masă în cel mult 10 minute.
Salata de păstăi cu mentă poate să ne ducă cu gândul la restaurante franțuzești, elegante, cu preparate elaborate. În realitate, este extrem de simplu de preparat și va fi apreciată mai ales de copiii care preferă să mănânce cu mâna.
Cu salata de fasole păstăi și linte verde veți aduna într-o singură farfurie, diverse texturi culori și gusturi. Cei mici vor fi foarte încântați să le testeze în voie. Ideală pentru o masă în familie, salata va încânta și papilele gustative ale adulţilor.
O salată de inspiraţie italiană, cu parmezan și sos vinaigrette, răcoritoare și uşoară. Se poate consuma împreună cu peste sau chifteluţe vegetale.
Poftă bună să aveți!