tartă cu dovlecei și fasole verde 1 an

Tartă cu dovlecei și fasole verde (de la 1 an)

de Cititor
Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

25

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

Anca, cititoarea noastră fidelă, ne propune azi o tartă sărată delicioasă – tartă cu dovlecei și fasole verde.

Anca, cititoarea noastră fidelă, ne propune azi o tartă sărată delicioasă – tartă cu dovlecei și fasole verde. Apreciată de copii și de adulți.

Tartă cu dovlecei și fasole verde

Tarta cu dovlecei si fasole păstăi

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente aluat:
– 200 g făină albă
– 100 g unt
– 3-4 linguri apă rece sau 1 gălbenuș de ou
– un praf de sare

Ingrediente umplutură:
– 3 dovlecei
– 300 g fasole verde;
– o legătură ceapă verde;
– 150 g iaurt;
– 2 ouă;
– mărar;
parmezan ras (opțional);
sare, piper (optional)

Mod de preparare:

Prepararea aluatului: untul abia scos de la frigider se taie cubulețe și se amestecă cu făina și praful de sare. Vom obține un aluat fărâmicios. Adăugăm apa și continuăm frământarea până aluatul devine elastic. Învelim aluatul într-o folie alimentară și se ține la frigider cel puțin o jumătate de oră. Când dorim să pregătim tarta, scoatem aluatul din frigider și-l întindem pentru a-l pune în forma de tartă în care am așezat hârtie de copt. Cantitățile de mai sus sunt potrivite pentru o tartă cu diametrul de 28 cm.

Prepararea umpluturii: dovleceii îi tăiem cubulețe, iar fasolea verde se taie în 3-4 bucățele, în funcție de dimensiunea păstăilor. Eu am folosit păstăi congelate și erau deja tăiate. Ceapa se taie mărunt. Dovleceii și fasolea verde se opăresc, pe rând, în apă cu sare cam 10 minute fiecare. Se lasă la scurs. Amestecăm într-un vas dovleceii și fasolea verde scurse și răcite bine, ceapa, iaurtul și ouăle bătute în prealabil. Adăugăm mărarul și, dacă e nevoie, sare și piper.

Așezăm aluatul în forma de tartă și-l înțepăm pe alocuri cu furculița. Punem compoziția peste aluat, netezim bine, presărăm puțin parmezan dacă dorim și punem tarta în cuptorul preîncălzit. Se coace la foc potrivit până se rumenește ușor. Am folosit și ceapă uscată când nu am avut verde, dar am înăbușit-o înainte câteva minute.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Prepararea aluatului: untul abia scos de la frigider se taie cubulețe și se amestecă cu făina și praful de sare.   Vom obține un aluat fărâmicios.
  2. Adăugăm apa și continuăm frământarea până aluatul devine elastic. 
  3. Învelim aluatul într-o folie alimentară și se ține la frigider cel puțin o jumătate de oră. 
  4. Când dorim să pregătim tarta, scoatem aluatul din frigider și-l întindem pentru a-l pune în forma de tartă în care am așezat hârtie de copt. 
  5. Cantitățile de mai sus sunt potrivite pentru o tartă cu diametrul de 28 cm.
  6. Prepararea umpluturii: dovleceii îi tăiem cubulețe, iar fasolea verde se taie în 3-4 bucățele, în funcție de dimensiunea păstăilor. Eu am folosit păstăi congelate și erau deja tăiate.
  7. Ceapa se taie mărunt. 
  8. Dovleceii și fasolea verde se opăresc, pe rând, în apă cu sare cam 10 minute fiecare. Se lasă la scurs. 
  9. Amestecăm într-un vas dovleceii și fasolea verde scurse și răcite bine, ceapa, iaurtul și ouăle bătute în prealabil. 
  10. Adăugăm mărarul și, dacă e nevoie, sare și piper.
  11. Așezăm aluatul în forma de tartă și-l înțepăm pe alocuri cu furculița. 
  12. Punem compoziția peste aluat, netezim bine, presărăm puțin parmezan dacă dorim și punem tarta în cuptorul preîncălzit. 
  13. Se coace la foc potrivit până se rumenește ușor. 
  14. Am folosit și ceapă uscată când nu am avut verde, dar am înăbușit-o înainte câteva minute.

Comentarii