salam de biscuiți 1 an

Salam de biscuiți

de Eugenia
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Biscuiți

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

20

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Singurul efort la această rețetă de salam de biscuiți este răbdarea de care trebuie să dați dovadă. Mai exact, cele 4 ore de așteptare cât stă la rece pentru a se întări. Cum vi se pare? Noi zicem că merită din plin!

Copil fiind, adoram acest salam de biscuiți. Din păcate avea zahăr și cacao și primeam o singură felie. Însă acum am descoperit o rețetă mult mai sănătoasă din care putem mânca oricât dorim.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se pun fulgii de ovăz și stafidele la înmuiat în lapte, cât să le acopere, pentru 2 ore.
  2. Apoi se topește untul în care se adaugă banana pasată, siropul de agave, fulgii de ovăz înmuiați, pudra de roșcove și biscuiții. 
  3. O parte din biscuiți (50g) de fărâmițează într-un blender până devin un fel de pesmet, iar cealaltă parte se rup în bucățele mai mari.
  4. Se amestecă toate ingredientele până se omogenizează compoziția.
  5. Pe o bucată de folie alimentară se toarnă compoziția, se rulează cât mai strâns și se pune în frigider minim 4 ore pentru a se întări.

Sursă foto: Diversificare.ro