bile dulci cu griş 1 an

Bile dulci cu griş (de la 1 an)

Masă

Desert

Dietă

Vegane

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Bomboane

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Chiar dacă la bază e doar griş cu lapte, cocosul, stafidele şi curmalele fac din acest desert fără zahăr, un deliciu surprinzător de fin şi aromat – bile dulci cu griş.

Aceste bile dulci cu griş au la bază banalul griș cu lapte, insa cocosul, stafidele şi curmalele îl transformă într-un deliciu surprinzător de fin şi aromat.

Bile dulci cu griş

bile dulci cu griş

Ingrediente:
– 170 gr griş
– 150 gr stafide şi curmale
– 1 litru de lapte vegetal
– 1 baton de vanilie
– 100 gr nucă de cocos
– 3 linguri de miere
– 50 gr migdale
fistic

Mod de preparare:
Se pun laptele și batonul de vanilie la fiert. La primul clocot, se adaugă grişul şi se amestecă bine timp de câteva minute. Apoi se adaugă stafidele şi curmalele şi se mai fierbe timp de 15 minute amestecând  continuu.

Se stinge focul, se scoate batonul de vanilie şi se adaugă nuca de cocos. Se amestecă bine. Când s-a mai răcit compoziţia (sub 40 de grade C) se adaugă migdalele tocate şi mierea şi se amestecă bine până se omogenizează compoziția.

Se formează în palmă biluţe cât o nucă şi se tăvălesc prin fistic şi nucă de cocos. Se ţin la frigider cel puţin o oră şi jumătate înainte de servire.

Se păstrează la frigider, însă nu mai mult de 2 zile căci se vor acri datorită laptelui din compoziţie.

Sursa foto: http://flic.kr/p/88uTDX

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se pun laptele și batonul de vanilie la fiert. 
  2. La primul clocot, se adaugă grişul şi se amestecă bine timp de câteva minute. 
  3. Apoi se adaugă stafidele şi curmalele şi se mai fierbe timp de 15 minute amestecând  continuu.
  4. Se stinge focul, se scoate batonul de vanilie şi se adaugă nuca de cocos. Se amestecă bine. 
  5. Când s-a mai răcit compoziţia (sub 40 de grade C) se adaugă migdalele tocate şi mierea şi se amestecă bine până se omogenizează compoziția.
  6. Se formează în palmă biluţe cât o nucă şi se tăvălesc prin fistic şi nucă de cocos. 
  7. Se ţin la frigider cel puţin o oră şi jumătate înainte de servire.
  8. Se păstrează la frigider, însă nu mai mult de 2 zile căci se vor acri datorită laptelui din compoziţie.

Comentarii