bile dulci cu griş 1 an

Bile dulci cu griş

Masă

Desert

Dietă

Vegane

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Bomboane

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Cine s-ar fi gândit că din griș pot ieși aceste biluțe gustoase?

Aceste bile dulci cu griş au la bază banalul griș cu lapte. Dar cocosul, stafidele şi curmalele îl transformă într-un deliciu surprinzător de fin şi aromat.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se pun laptele și batonul de vanilie la fiert. 
  2. La primul clocot, se adaugă grişul şi se amestecă bine timp de câteva minute. 
  3. Apoi se adaugă stafidele şi curmalele şi se mai fierbe timp de 15 minute amestecând  continuu.
  4. Se stinge focul, se scoate batonul de vanilie şi se adaugă nuca de cocos. Se amestecă bine. 
  5. Când s-a mai răcit compoziţia (sub 40 de grade C) se adaugă migdalele tocate şi mierea şi se amestecă bine până se omogenizează compoziția.
  6. Se formează în palmă biluţe cât o nucă şi se tăvălesc prin fistic şi nucă de cocos. 
  7. Se ţin la frigider cel puţin o oră şi jumătate înainte de servire.

Se păstrează la frigider, însă nu mai mult de 2 zile căci se vor acri datorită laptelui din compoziţie.

Sursă foto: http://flic.kr/p/88uTDX