quinoa cu legume la cuptor 10 luni

Quinoa cu legume la cuptor (de la 10 luni)

de Carmen
Masă

Prânz

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

50

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Această rețetă de quinoa cu legume la cuptor este potrivită atât pentru cei mici cât și pentru părinți.

Această rețetă de quinoa cu legume la cuptor este potrivită atât pentru cei mici cât și pentru părinți. Este un preparat gustos și sănătos. Poftă bună!

Quinoa cu legume la cuptor

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 2 linguri de quinoa
– mix de legume (conopidă, broccoli, morcov, dovlecel etc)
cimbru
usturoi

Mod de preparare:
Quinoa se clătește bine după care se pune la fiert cu jumătate de cană de apă, după ce a fost lăsată la înmuiat în prealabil, pentru câteva ore. Apoi se fierbe la foc mic aproximativ 20 minute sau până când devine translucidă. Prin fierbere, cantitatea de quinoa se triplează așa că este bine să verificați permanent dacă apa este suficientă.

Legumele se spală, se curăță și se taie cuburi, rondele sau felii, după preferințe.
Legumele se amestecă cu quinoa fiartă și mirodeniile, după care se pun la cuptor într-un vas yena. Adăugați puțină apă (în jur de jumătate de pahar având în vedere că vor lăsa și legumele apă). Se lasă la cuptor în jur de 20-30 de minute, până s-au pătruns bine legumele. Se servește ca atare sau pasat, pentru copiii mai mici.

Sursă foto: http://flic.kr/p/8zQ5Xh

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Quinoa se clătește bine după care se pune la fiert cu jumătate de cană de apă, după ce a fost lăsată la înmuiat în prealabil, pentru câteva ore. 
  2. Apoi se fierbe la foc mic aproximativ 20 minute sau până când devine translucidă. Prin fierbere, cantitatea de quinoa se triplează așa că este bine să verificați permanent dacă apa este suficientă.
  3. Legumele se spală, se curăță și se taie cuburi, rondele sau felii, după preferințe.Legumele se amestecă cu quinoa fiartă și mirodeniile, după care se pun la cuptor într-un vas yena. 
  4. Adăugați puțină apă (în jur de jumătate de pahar având în vedere că vor lăsa și legumele apă). 
  5. Se lasă la cuptor în jur de 20-30 de minute, până s-au pătruns bine legumele. 
  6. Se servește ca atare sau pasat, pentru copiii mai mici.

Comentarii