Pizza napoletană 1 an

Pizza napoletană (de la 1 an)

de Adelina
Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

60

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Pizza napoletană – o pizza simplă, plină de savoare și iz napoletan, ce vă va face să visați la frumoasa și eleganta Italie.

Adelina ne-a pregătit o delicioasă pizza napoletană, rețetă simplă, plină de savoare și iz napoletan, ce vă va face să visați la frumoasa și eleganta Italie.

Pizza napoletană

Pizza napoletană

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se încălzește apa.
  2. Făina se frământă cu puțin ulei de măsline extravirgin, sare și apă, până se obține un aluat omogen și elastic. 
  3. Se lasă la crescut aproximativ 1 oră, acoperit cu un prosop.
  4. Aluatul se împarte în două și se modelează în așa fel încât să obținem două sfere care se întind cu ajutorul mâinilor și al unui sucitor până devin subțiri.
  5. Punem blatul în tava unsă cu puțin ulei, iar deasupra punem roșiile, sarea, piperul (opțional), cățeii de usturoi tăiați fin și măslinele.
  6. Apoi se presară oregano și frunze de busuioc.
  7. Se lasă circa 15 min în cuptor, iar când începe să se rumenească coca, este gata.
  8. Este o pizza foarte simplu de făcut, însă, nemaipomenit de gustoasă!   Poftă bună!
Se încălzește apa. Făina se frământă cu puțin ulei de măsline extravirgin, sare și apă, pînă se obține un aluat omogen și elastic. Se lasă la crescut aproximativ 1 oră, acoperit cu un prosop.

Aluatul se împarte în două și se modelează în așa fel încât să obținem două sfere, care se întind cu ajutorul mâinilor și al unui sucitor până devin subțiri. Punem blatul în tava unsă cu puțin ulei, iar deasupra punem roșiile, sarea, piperul (opțional), cățeii de usturoi tăiați fin și măslinele. Apoi se presară oregano și frunzele de busuioc.

Se lasă circa 15 min în cuptor, iar când începe să se rumenească coca, este gata.

Este o pizza foarte simplu de făcut, însă nemaipomenit de gustoasă!

Poftă bună!

Foto: diversificare.ro

Comentarii