pizza vegetariană pentru copii 8 luni

Pizza vegetariană pentru copii

de Eugenia
Masă

Prânz

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Pizza

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

30

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O pizza vegetariană pentru copii dar adorată și de către părinți.

Această pizza vegetariană pentru copii va fi, cu siguranță, pe placul întregii familii. Copiii vor fi fericiți să participe la prepararea ei.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se pune într-un pahar drojdia amestecată cu o lingură de făină, 3 linguri de apă caldă şi zahăr până se face ca o pastă.
  2. Se lasă câteva minute până se umflă şi face spumă.
  3. Într-un castron se pune făină, în mijlocul ei se pune oul, se toarnă amestecul de drojdie, uleiul, sarea şi se amestecă, pentru a forma un aluat moale şi elastic; dacă e nevoie se adaugă şi restul de apă.
  4. Se frământă bine, se lasă deoparte acoperit, să dospească mărindu-şi volumul; Se poate lăsa şi la frigider de pe o zi pe alta.
  5. Când vrem să preparăm pizza, întindem o foaie de mărimea şi forma dorită, pe care o punem într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
  6. Pe blatul astfel așezat în tavă se întinde sosul de roșii și se adaugă ciupercile, ardeiul gras, ceapa roșie, măslinele, emmentalerul, mozzarella și parmezanul ras. Opțional, pentru copii mai mari, se poate adăuga și o conservă de ton în suc propriu și o mână de capere.
  7. Se pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până când blatul s-a rumenit și brânzeturile sunt topite.
  8. Se scoate din cuptor și se adaugă frunzele de rucola și busuioc.

Comentarii