Top 5 rețete cu semințe de floarea soarelui

Bogate în proteine, triptofan și fitosteroli, semințele de floarea soarelui ajută la reducerea nivelului de colesterol în sânge, conțin grăsimi bune (grăsimi monosaturate și polinesaturate), seleniu, magneziu, cupru, vitamina E, vitamina B, acid folic, vitamina D, zinc, fier și fosfor. Știați că 30 grame de semințe asigură 76% din cantitatea zilnică necesară corpului de vitamina E? Iată și rețetele noastre preferate cu semințe de floarea soarelui:

Top 5 rețete cu semințe de floarea soarelui

Biscuiţi cu seminţe

Un aluat care se pregătește extrem de usor, se întinde într-o foaie subțire și se acoperă cu semințe. Autoarea rețetei sugerează ca pentru rezultate mai bune să udăm foarte puţin foile cu ajutorul unui penson. Rezultatul? Biscuiți crocanți, plini de semințe rumenite în cuptor, perfecți pentru un sos guacamole sau un pate de linte.

Pâine cu semințe și roșie, fără drojdie 

Pâinea cu semințe și roșie se pregătește ușor, fără să necesite perioade lungi de dospire şi o frământare greoaie. Semințele și roșia coaptă îi dau o aromă deosebită, iar pâinea proaspăt scoasă din cuptor este fenomenală.

Batoane cu cereale

O gustare bună pentru drumeţii, pe care o puteţi pregăti repede și ușor. Batoanele cu cereale sunt bune surse de energie, vitamine și minerale, ca să nu mai spunem că sunt delicioase și apreciate de copii.

Tort raw cu căpșuni și afine 

Tortul raw cu căpșune și afine este un desert delicios, ideal pentru ocazii deosebite. În locul torturilor colorate, cu zahăr și coloranţi din abundenţă, desertul de care se bucură cel mic la primele sale aniversari poate fi plin de vitamine și substanțe hrănitoare, benefice pentru o sănătate de fier.

Pateu din semințe de floarea soarelui 

Pateul din semințe de floarea soarelui este un preparat bun pentru copii atât la micul dejun, cât și pentru o gustare savuroasă. Este o bună sursă de energie, dar și grăsimi sănătoase.

Poftă bună să aveți!