mic dejun spaniol 8 luni

Mic dejun spaniol (de la 8 luni)

Masă

Finger food

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

10

Timp de gătire

10

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Pe ideea celebrelor tapas, am pregătit împreună cu cel mic un mic dejun spaniol, numai bun de mâncat cu mâna. Poftă mare să aveți!

Pe ideea celebrelor tapas, am pregătit împreună cu cel mic un mic dejun spaniol, numai bun de mâncat cu mâna, de lins degete, de șters castroane cu miez de pâine, de… Ați prins ideea! Partea cea mai frumoasă este că putem face echipă frumoasă cu copiii. Pâinea catalană poate fi pregătită cu succes de cei mici, cu foarte puțin ajutor din partea adulților.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pâinea se prăjește la toaster, apoi se freacă ușor cu un cățel de usturoi (atât cât tolerează copilul). 
  2. Roșiile se taie pe jumătate și cu una dintre ele se trece peste feliile de pâine pentru a le îmbiba ușor cu suc, apoi se stropesc cu puțin ulei de măsline. Se poate presăra puțin busuioc tocat mărunt.
  3. Sosul se prepară din două ouă fierte tare (doar gălbenușurile, albușurile de la 1 an), care se pun la blender împreună cu un castravete decojit, un pumn generos de pătrunjel tocat grosier, usturoi, puțină sare (de la 1 an) și un praf de piper. 
  4. Se mixează totul și se asezonează după gust.
  5. Morcovul, castravetele și ardeiul gras se taie pe lungime și se scufundă în sosul verde și aromat. Se consumă cu poftă și cu voie bună!  
Pâinea se prăjește la toaster, apoi se freacă ușor cu un cățel de usturoi (atât cât tolerează copilul). Roșiile se taie pe jumătate și cu una dintre ele se trece peste feliile de pâine pentru a le îmbiba ușor cu suc, apoi se stropesc cu puțin ulei de măsline. Se poate presăra puțin busuioc tocat mărunt.

Sosul se prepară din două ouă fierte tare (doar gălbenușurile, albușurile de la 1 an), care se pun la blender împreună cu un castravete decojit, un pumn generos cu pătrunjel tocat grosier, usturoi, puțină sare (de la 1 an) și un strop de piper. Se mixează totul și se asezonează după gust.

Bețele de legume se taie pe lungime și se scufundă în sosul verde și aromat.

Se consumă cu poftă și cu voie bună!

Foto: diversificare.ro

 

Comentarii