Spaghete cu sos verde 1 an

Spaghete cu sos verde (peste 1 an)

de Adelina
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Paste

Timp de preparare

20

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Spaghete cu sos verde – un fel principal delicios și sănătos. Sunt ideale pentru o masă în familie pentru că vor fi adorate și de cei mici, și de părinți.

Spaghete cu sos verde – un fel principal delicios și sănătos. Sunt ideale pentru o masă în familie pentru că vor fi adorate și de cei mici, și de părinți.

Spaghete cu sos verde

Spaghete cu sos verde

Ingrediente:

– 400g spaghete
– 100g de spanac proaspăt
– 140g mazăre
– 1 legătură de busuioc
– 3-4 linguri de pesto
– 150ml smântână
– 50 g parmezan

Preparare:

Se pune apa la fiert într-o oală de 2l cu o lingură rasă de sare. După ce dă  în clocot adăugăm spaghetele, toate o dată, fără să lăsăm jumătăti pe afară. Respectați timpul de fierbere indicat pe pachet. Pot fi tăiate cu o furculiță sau gustate, pentru a ști când sunt gata, după care le scurgem printr-o sită.

În timp ce spaghetele  fierb, punem mazărea la fiert cam 5-7 minute, atât cât să devină fragedă. Cu 2-3 minute înainte să o luam de pe foc, adăugăm și spanacul.  Le scurgem de apă și le adăugăm într-un robot de bucătărie alături de sosul pesto, o mână de busuioc (din care oprim câteva frunze  și pentru decor), smântană, parmezanul răzuit (din care, la fel, oprim pentru decor). Mixăm legumele până când devin pastă.

Punem pastele înapoi în oala din care am scurs deja apa, turnăm sosul peste ele (dacă sosul este prea gros, putem turna putină apă caldă),  le asezonăm cu sare după gust și le lăsăm la foc mic timp de 1-2 minute.

Se servesc cu parmezan ras și cateva frunze de busuioc puse deasupra.

Poftă  bună !

Sursa foto:

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se pune apa la fiert într-o oală de 2l cu o lingură rasă de sare. 
  2. După ce dă în clocot adăugăm spaghetele, toate o dată, fără să lăsăm jumătăti pe afară. 
  3. Respectați timpul de fierbere indicat pe pachet.
  4.  Pot fi tăiate cu o furculiță sau gustate, pentru a ști când sunt gata, după care le scurgem printr-o sită.
  5. În timp ce spaghetele fierb, punem mazărea la fiert cam 5-7 minute, atât cât să devină fragedă. 
  6. Cu 2-3 minute înainte să o luam de pe foc, adăugăm și spanacul. 
  7. Le scurgem de apă și le adăugăm într-un robot de bucătărie alături de sosul pesto, o mână de busuioc (din care oprim câteva frunze  și pentru decor), smântană, parmezanul răzuit (din care, la fel, oprim pentru decor). Mixăm legumele până când devin pastă.
  8. Punem pastele înapoi în oala din care am scurs deja apa, turnăm sosul peste ele (dacă sosul este prea gros, putem turna putină apă caldă), le asezonăm cu sare după gust și le lăsăm la foc mic timp de 1-2 minute.
  9. Se servesc cu parmezan ras și cateva frunze de busuioc puse deasupra.   Poftă  bună !

Comentarii