3 rețete de salată pe care cei mici le vor adora

Apetitul copiilor pentru legume provoacă deseori bătăi de cap părinţilor preocupaţi de o alimentaţie sănătoasă şi diversificată. De regulă salatele nu se regăsesc pe lista mâncărurilor preferate de cei mici însă astăzi vă recomandăm câteva reţete cu care nu vei da greş.

1. Salată tzatziki
O salată răcoroasă şi uşoară, numai bună de pus lângă legume la masa de prânz. Se poate întinde pe o felie de pâine cu maia sau se poate folosi ca sos. Micuţii degustători se vor bucura de o combinaţie delicioasă de gusturi şi texturi. Diversificarea înseamnă explorare şi cunoaştere, nu-i aşa?

2. Salată din legume la grătar
Suntem în plină primăvara ar vremea este perfectă pentru un grătar. Dar cine spune că grătarul înseamnă mici, cârnaţi şi ceafa de porc? Ne putem bucura de o ieşire relaxantă şi un meniu uşor, perfect pentru cei mai mici petrecăreţi. Desigur, puteţi folosi şi o tigaie de tip grill pentru a pregăti această reţetă acasă.

3. Salată de sfeclă coaptă
Această reţetă este preferata noastră. În funcţie de situaţie folosim sfecla crudă, fiarta sau coaptă, însă fiecare dintre variante se finalizează cu un colţ de pâine cu care ştergem farfuria. 🙂

Legumele nu trebuie să lipsească din alimentaţia oricui, mai ales a copiilor, fiind bogate în vitamine, minerale şi fibre, dar sărace în calorii și grăsimi. Pentru a cultiva o atitudine pozitivă faţă de acestea îţi oferim câteva idei pe care le poţi aplica la fiecare masă, în articolul: Cum ajutăm copilul să devină fan legume?

Surse:
https://diversificare.ro/retete/2014/04/salata-din-legume-la-gratar-de-la-1-an/
https://diversificare.ro/retete/2013/10/salata-tzatziki-de-la-1/
https://diversificare.ro/retete/2012/02/salata-de-sfecla-coapta-de-la-9-luni/
Sursa foto:
https://flic.kr/p/9keEdU