Salată din legume la grătar (de la 1 an)

grilles veggies Ingrediente:
– 300 gr vinete
– 600 gr dovlecel
– 1 ardei gras roşu
sare
piper cayenne
– 2 căţei de usturoi
pătrunjel tocat
– 1 lingură de oţet
– 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:
Pentru dressing se amestecă 1 praf de piper cu usturoiul, oţetul şi puţină sare într-un vas şi se pun deoparte.

Dovleceii şi vinetele se taie pe lung în felii de grosimea unui deget şi se pun unele lângă altele într-o tavă pe care s-a întins în prealabil foaie de copt şi se lasă 15 minute să stea. Ardeiul se taie în patru şi se unge cu ulei de măsline pe dinăuntru şi pe dinafară.

Bucăţile de ardei se coc pe o tigaie cu fund grill timp de 4-5 minute cu coaja în jos. Se pun apoi într-n vas mai mare şi se stropesc cu un sfert din dressing. Feliile de vinete şi dovlecel se clătesc cu apă rece, se tamponează cu un prosop curat pentru a absorbi apa şi se ung cu un penson cu ulei. Se coc pe tigaia grill pe o parte (vinetele 3- 4 minute, dovleceii 2- 3 minute).

Se taie în jumătate feliile de vinete şi dovlecei. Se amestecă cu ardeii şi cu restul de dressing şi se lasă la marinat timp de 2-3 ore.

Pentru copii se recomandă salata fără oţet.

Sursa foto: https://flic.kr/p/9F78x2

Author: Alexandra

Datorită fiului meu am început să încerc tot felul de reţete care trebuie să fie pe cât de arătoase pe atât de gustoase şi în primul rând sănătoase.

Share This Post On