cozonac pentru cei mici 1 an

Cozonac pentru cei mici

Masă

Desert

Ocazie

Crăciun

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Semințe & nuci

Timp de preparare

30

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Un deliciu clasic pentru sărbători, cu sirop de arțar și multă nucă – cozonac pentru cei mici. Apreciat și de adulți. Poftă bună!

Un deliciu clasic pentru sărbători, cu sirop de arțar și multă nucă – cozonac pentru cei mici. Apreciat și de adulți. Poftă bună!

Când am plecat din România, cel mai mult am simțit de sărbători lipsa cozonacului (familia era cu mine). Și întâmplarea face să găsesc chiar înainte de Paște acum 3 ani o rețetă de cozonac absolut banală (fără frământat o oră, fără lăsat la dospit jumătate de zi etc). Greu de crezut, știu! Mai jos găsiți rețeta adaptată pentru băiețelul meu, în care am înlocuit zahărul cu sirop de arțar.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Laptele călduț se amestecă cu 4 linguri de sirop de arțar (dacă se dorește mai dulce se mai poate suplimenta) și drojdia și se lasă la dospit 10 minute. 
  2. Se amestecă restul ingredientelor (untul, gălbenușurile, coaja de lămâie și făina) și se frământă până se dezlipește de pe vas. 
  3. Dacă mai e nevoie se mai poate adăuga câte puțină făină sau câte puțin unt pentru a se obține coca elastică.
  4. Se lasă deoparte și se pregătește crema. 
  5. Cele 2 albușuri se bat spumă împreună cu 2 linguri de sirop de arțar și se adaugă nuca măcinată. 
  6. Coca se întinde sub formă de dreptunghi cu grosimea de 1 cm, se pune umplutura, se rulează și se mai lasă la crescut în tavă încă 15 minute.
  7. Se dă la cuptorul încins la 180 grade pentru aproximativ 30 min.

Sursă foto: http://flic.kr/p/8wpjxR