Salată de sfeclă coaptă (de la 9 luni)

Salată de sfeclă coaptă Ingrediente:
– o sfeclă roșie potrivită
– 1/2 avocado bine copt
– câteva felii de brânză tofu (sau brânză feta)
– zeamă de lămâie după gust
– o linguriță de ulei de măsline

Mod de preparare:
Sfecla se spală bine și se lasă în cuptorul încins la 180 de grade pentru o oră jumătate sau până se înmoaie. După ce s-a răcit, se curăță de coajă și se dă pe răzătoare sau se mărunțește în robotul de bucătărie, după preferință.

Se adaugă avocado tăiat cubulețe, uleiul de măsline și zeama de lămâie și se amestecă bine. Dacă folosiți robotul de bucătărie, pulsați doar de câteva ori pentru a nu zdrobi foarte tare avocado. La final se adaugă brâza tofu tăiată cubulețe.

Sursă foto: http://flic.kr/p/bdSV3n

Author: Carmen

Mulțumită băiețelului meu năzdravan am început să explorez zona culinară. Așa am făcut chiar o pasiune pentru găsirea acelor variante apetisante și sănătoase pentru el, dar și pentru noi.

Share This Post On
  • somnorici

    Am facut acum, dimineata, salata asta. N-am dat sfecla pe razatoare, am taiat-o cubulete mici. Am pus jumatate de sfecla, un avocado, emmentaler, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, seminte de floarea soarelui, stafide. Foarte-foarte buna.

    • Buna Somnorici,
      Multumim pentru feedback. Te mai asteptam!

  • edy

    delicioasa

  • Hutu Elena Melania

    Nu stiu ce sunt chestiile alea albe si portocalii care apar in imagine…oare sa fie ingrediente de care ai uitat sa ne spui?

    • Buna Melania, fotografia e cu titlu orientativ. Din pacate, eu nu am reusit sa fotografiez preparatul.

  • Elena Melania H

    Am inteles, merci mult Carmen. Felicitari pentru toata munca si pasiunea depusa pentru acest site atat de folositor pentru mamici 🙂