prăjitură fină 1 an

Prăjitură fină (de la 1 an)

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Ouă

Timp de preparare

25

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Rețeta de prăjitură fină este ușor de preparat și va fi îndrăgită de cei mici, datorită texturii sale deosebite.

Rețeta de prăjitură fină este ușor de preparat și va fi îndrăgită de cei mici și de cei mari, datorită texturii sale deosebite.

Prăjitură fină

36594507_9961cb8174_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 300 gr iaurt gras
– 3 ouă
– o linguriţă de ştevie pulbere (sau alt îndulcitor natural)
– o linguriţă de bicarbonat
– 1 baton de vanilie
– coaja de la o lămâie, rasă
– un praf de sare
– o lingură de ulei
– 300 gr făină
– 100 gr stafide

Mod de preparare:
Se bate îndulcitorul cu ouăle până se obţine o cremă pufoasă. Se adaugă treptat iaurtul, apoi se pune uleiul puţin câte puţin. Se adaugă o jumătate din făină, bicarbonatul, vanilia, sarea, stafidele, coaja de lămie şi restul de făină. Iese o compoziţie mai moale, însă nu trebuie să vă faceţi griji, aşa trebuie să arate. Se coace la foc domol şi se presară cu îndulcitor pulbere sau orice altceva prefeați: pot fi stafide, curmale tocate sau se poate unge cu cremă de ciocolată.

Pentru a fi sigure că s-a copt se încearcă prăjitura cu o scobitoare înainte de a o scoate din cuptor.
Se taie felii sau cuburi când e rece.

Sursa foto: https://flic.kr/p/4eygM

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se bate îndulcitorul cu ouăle până se obţine o cremă pufoasă. 
  2. Se adaugă treptat iaurtul, apoi se pune uleiul puţin câte puţin. 
  3. Se adaugă o jumătate din făină, bicarbonatul, vanilia, sarea, stafidele, coaja de lămie şi restul de făină. 
  4. Iese o compoziţie mai moale, însă nu trebuie să vă faceţi griji, aşa trebuie să arate. 
  5. Se coace la foc domol şi se presară cu îndulcitor pulbere sau orice altceva prefeați: pot fi stafide, curmale tocate sau se poate unge cu cremă de ciocolată.
  6. Pentru a fi sigure că s-a copt se încearcă prăjitura cu o scobitoare înainte de a o scoate din cuptor.
  7. Se taie felii sau cuburi când e rece.

Comentarii