cartofi dulci în portocală 3 ani

Cartofi dulci în portocală (de la 3 ani)

de Roxana
Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

25

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

2 porții

Portocală şi cartofi, o combinaţie inedită într-o reţetă simplu de realizat – cartofi dulci în portocală.

Portocală şi cartofi, o combinaţie inedită într-o reţetă simplu de realizat – cartofi dulci în portocală. Apreciați de copii și de adulți.

Cartofi dulci în portocală

portocala

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– o portocală
– 2 cartofi dulci (tăiaţi în bucăţi)
– 2 linguri suc de portocale
– 2 linguri de unt
– 3 linguriţe de zahăr brun
– 2 linguriţe dintr-un ou bătut
– un strop de esenţă de vanilie
– coaja rasă de la jumătate de portocală
– o linguriţă de făină

Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Portocala se taie în două, cu o lingură se scoate miezul, păstrându-se doar coaja.

Se amestecă sucul de portocale, cartofii dulci, o lingură de unt, coaja rasă de portocală, 2 linguriţe de zahăr, esența de vanilie şi oul. Amestecul se pune în cele două jumătăţi de portocală.

Într-o cratiţă, la foc mediu, se adaugă cea de-a treia linguriţă de zahăr brun, făina şi cealaltă lingură de unt. Acestea se ţin pe foc până când zahărul se dizolvă în untul topit. Apoi se toarnă peste cele două jumătăţi de portocală.

Cele două jumătăţi de portocală se pun la cuptor pentru 20 de minute, iar în vasul/tava de la cuptor, se pune şi puţină apă.

Sursa foto: http://flic.kr/p/8WndVP

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C.
  2.  Portocala se taie în două, cu o lingură se scoate miezul, păstrându-se doar coaja.
  3. Se amestecă sucul de portocale, cartofii dulci, o lingură de unt, coaja rasă de portocală, 2 linguriţe de zahăr, esența de vanilie şi oul. 
  4. Amestecul se pune în cele două jumătăţi de portocală.
  5. Într-o cratiţă, la foc mediu, se adaugă cea de-a treia linguriţă de zahăr brun, făina şi cealaltă lingură de unt. 
  6. Acestea se ţin pe foc până când zahărul se dizolvă în untul topit. 
  7. Apoi se toarnă peste cele două jumătăţi de portocală.
  8. Cele două jumătăţi de portocală se pun la cuptor pentru 20 de minute, iar în vasul/tava de la cuptor, se pune şi puţină apă.

Comentarii