sarmale cu nucă 2 ani

Sarmale cu nucă (de la 2 ani)

Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Ocazie

Crăciun

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Pentru mesele de sărbători şi nu numai, aceste sarmale cu nucă sunt mai sănătoase şi la fel de gustoase ca şi cele cu carne.

Pentru mesele de sărbători şi nu numai, aceste sarmale cu nucă sunt mai sănătoase şi la fel de gustoase ca şi cele cu carne.

Sarmale cu nucă

4036969188_54261eb1ed_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 250 g orez integral (recomandat)
– 1 varză murată
– puţină sare
– 2 cepe mari
– 2-3 linguri ulei de floarea soarelui sau de măsline
– boia de ardei dulce
– 100 g miez de nucă
– crenguțe de cimbru

Mod de preparare:
Mai întâi se macină nuca, apoi se amestecă cu boiaua de ardei, orezul şi sarea, după gust. Apoi se adaugă ceapa tocată şi uleiul. În funcţie de preferinţă se poate folosi şi pasta de tomate.

Se pune o oală mai mare cu apă pe foc. Când apa fierbe se opăresc foile de varză şi se scot cu spumiera. Se lasă la răcit pe o farfurie. Când s-au răcit se umplu cu compoziţia de sarmale şi se aşează într-o oală (preferabil din inox şi cu fund dublu).

După ce ați rulat toate sarmalele, puneți-le în vas astfel încât să rămână cât mai fixe, așezați deasupra lor crenguțele de cimbru și acoperiți-le cu apă. Deasupra, puneți și un capac, însă unul mai mic decât gura vasului pentru a evita ca apa dinăuntru să dea pe afară.

Puneți vasul la cuptor cu foc minim până când sarmalele s-au fiert. Vă dați seama când sunt gata doar gustând din ele 🙂

Sursa foto: https://flic.kr/p/79Jwi3

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Mai întâi se macină nuca, apoi se amestecă cu boiaua de ardei, orezul şi sarea, după gust. 
  2. Apoi se adaugă ceapa tocată şi uleiul. În funcţie de preferinţă se poate folosi şi pasta de tomate.
  3. Se pune o oală mai mare cu apă pe foc. Când apa fierbe se opăresc foile de varză şi se scot cu spumiera. Se lasă la răcit pe o farfurie. 
  4. Când s-au răcit se umplu cu compoziţia de sarmale şi se aşează într-o oală (preferabil din inox şi cu fund dublu).
  5. După ce ați rulat toate sarmalele, puneți-le în vas astfel încât să rămână cât mai fixe, așezați deasupra lor crenguțele de cimbru și acoperiți-le cu apă. 
  6. Deasupra, puneți și un capac, însă unul mai mic decât gura vasului pentru a evita ca apa dinăuntru să dea pe afară.
  7. Puneți vasul la cuptor cu foc minim până când sarmalele s-au fiert. Vă dați seama când sunt gata doar gustând din ele :)

Comentarii