plăcintă din legume 1 an

Plăcintă din legume (de la 1 an)

Masă

Prânz

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

35

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Iată o nouă idee pentru mesele distractive ale celor mici: plăcintă din legume. Este ușor de făcut, se poate modifica după preferințe și e plină de culoare!

Iată o nouă idee pentru mesele distractive ale celor mici: plăcintă din legume . Este ușor de făcut, se poate modifica după preferințe și e plină de culoare!

Plăcintă din legume

placinta din legume

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 4 ouă
– 1 ceapă roșie
– 1 cățel de usturoi
– 4 ardei grași
– 4 roșii medii
– 3 linguri ulei de măsline
– o cană suc de roșii
– puțină sare
– puțin piper
pătrunjel

Mod de preparare:
Plăcinta din legume se face foarte repede și se pot folosi pentru copt fie forme pentru brioșe fie o tavă obișnuită.
Se spală și se curăță ceapa, ardeii și roșiile. După ce sunt toate pregătite se pune într-o tigaie uleiul de măsline împreună cu puțină apă. Se pune ceapa tocată și se ține pe foc până se înmoaie. Apoi se adaugă ardeii grași tocați mărunt și se amestecă puțin. Se ține tigaia pe foc pentru 5-6 minute și se adaugă roșiile tăiate, împreună cu sucul de roșii. Se sărează și se condimentează cu puțin piper. Se acoperă cu un capac și se mai lasă pe foc timp de 10 minute.
În acest timp se încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Până se încălzește cuptorul, spargeți ouăle într-un bol și le bateți puțin cu furculița, pentru a se amesteca cât de cât.
Se pun legumele în tavă sau în forme de brioșe. Dacă folosiți forme de brioșe, umpleți-le doar pe jumătate. Deasupra se toarnă ouăle bătute și se ornează cu pătrunjel. Se coace “plăcinta” din legume între 15 și 20 de minute, până se rumenește oul.
Sursa foto: https://flic.kr/p/3XTZpT

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Plăcinta din legume se face foarte repede și se pot folosi pentru copt fie forme pentru brioșe fie o tavă obișnuită.
  2. Se spală și se curăță ceapa, ardeii și roșiile.
  3. După ce sunt toate pregătite se pune într-o tigaie uleiul de măsline împreună cu puțină apă. 
  4. Se pune ceapa tocată și se ține pe foc până se înmoaie. 
  5. Apoi se adaugă ardeii grași tocați mărunt și se amestecă puțin. 
  6. Se ține tigaia pe foc pentru 5-6 minute și se adaugă roșiile tăiate, împreună cu sucul de roșii.
  7. Se sărează și se condimentează cu puțin piper. 
  8. Se acoperă cu un capac și se mai lasă pe foc timp de 10 minute.
  9. În acest timp se încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 
  10. Până se încălzește cuptorul, spargeți ouăle într-un bol și le bateți puțin cu furculița, pentru a se amesteca cât de cât.
  11. Se pun legumele în tavă sau în forme de brioșe. 
  12. Dacă folosiți forme de brioșe, umpleți-le doar pe jumătate. 
  13. Deasupra se toarnă ouăle bătute și se ornează cu pătrunjel. 
  14. Se coace "plăcinta" din legume între 15 și 20 de minute, până se rumenește oul.

Comentarii