Iată o nouă idee pentru mesele distractive ale celor mici: plăcintă din legume . Este ușor de făcut, se poate modifica după preferințe și e plină de culoare!
Paşii necesari preparării
- Plăcinta din legume se face foarte repede și se pot folosi pentru copt fie forme pentru brioșe fie o tavă obișnuită.
- Se spală și se curăță ceapa, ardeii și roșiile.
- După ce sunt toate pregătite se pune într-o tigaie uleiul de măsline împreună cu puțină apă.
- Se pune ceapa tocată și se ține pe foc până se înmoaie.
- Apoi se adaugă ardeii grași tocați mărunt și se amestecă puțin.
- Se ține tigaia pe foc pentru 5-6 minute și se adaugă roșiile tăiate, împreună cu sucul de roșii.
- Se sărează și se condimentează cu puțin piper.
- Se acoperă cu un capac și se mai lasă pe foc timp de 10 minute.
- În acest timp se încălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
- Până se încălzește cuptorul, spargeți ouăle într-un bol și le bateți puțin cu furculița, pentru a se amesteca cât de cât.
- Se pun legumele în tavă sau în forme de brioșe.
- Dacă folosiți forme de brioșe, umpleți-le doar pe jumătate.
- Deasupra se toarnă ouăle bătute și se ornează cu pătrunjel.
- Se coace "plăcinta" din legume între 15 și 20 de minute, până se rumenește oul.
Sursă foto: https://flic.kr/p/3XTZpT