găluşte cu prune 1 an

Găluşte cu prune (de la 1 an)

Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

20

Timp de gătire

10

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

O variantă sănătoasă a unui preparat gustos – găluşte cu prune, pe care le cunoaștem și noi, adulții, încă din copilărie.

O variantă sănătoasă a unui preparat gustos – găluşte cu prune, pe care le cunoaștem și noi, adulții, încă din copilărie.

Găluşte cu prune

8481402664_c0d0399787_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
Pentru aluat:
– 1 kg de cartofi
– 250 g făină
– 2 ouă
sare
Pentru umplutură:
– 1 kg prune
– 200 gr migdale mărunţite

Mod de preparare:
După ce se fierb cartofii în coajă, se decojesc cât mai sunt calzi şi se dau prin maşina de tocat. Apoi se adaugă făina, ouăle şi sarea şi se frământă până când se obţine un aluat. Acesta se întinde în foi pe masă şi se taie în pătrate de mărimea unei palme.
Prunele se desfac în jumătăţi şi se aşează pe câte o fâşie de aluat. Se învelesc jumătățile de prună în aluat astfel încât găluştele să aibă dimensiunea unui ou iar surplusul de aluat se îndepărtează şi se folosește în continuare la următoarele găluşte. Se procedează astfel până se termină toată compoziţia.
Într-o oală se pune la fiert apă cu puţină sare. Când clocoteşte, se întroduc în apă găluştele şi se lasă la fiert maxim 10 minute. Se pun la scurs apoi şi se tăvălesc prin migdalele pisate.

Sursa foto: https://flic.kr/p/dVtpwq

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. După ce se fierb cartofii în coajă, se decojesc cât mai sunt calzi şi se dau prin maşina de tocat. 
  2. Apoi se adaugă făina, ouăle şi sarea şi se frământă până când se obţine un aluat. Acesta se întinde în foi pe masă şi se taie în pătrate de mărimea unei palme.
  3. Prunele se desfac în jumătăţi şi se aşează pe câte o fâşie de aluat. Se învelesc jumătățile de prună în aluat astfel încât găluştele să aibă dimensiunea unui ou iar surplusul de aluat se îndepărtează şi se folosește în continuare la următoarele găluşte. Se procedează astfel până se termină toată compoziţia.
  4. Într-o oală se pune la fiert apă cu puţină sare. Când clocoteşte, se întroduc în apă găluştele şi se lasă la fiert maxim 10 minute. Se pun la scurs apoi şi se tăvălesc prin migdalele pisate.