pandișpan cu prune 1 an

Pandișpan cu prune

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

20

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Pandișpan cu prune este preferatul nostru. Îl puteți pregăti cu orice alte fructe vă plac.

Iată o prăjitură bună, fără zahăr, care ne va încânta copiii: pandișpan cu prune. Este sănătoasă și gustoasă, apreciată și de adulți.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, iar gălbenuşurile se amestecă pe rând cu siropul de arţar, făina, laptele, vanilia şi bicarbonatul de sodiu. 
  2. Spuma din albuşuri se încorporează cu o spatula sau cu lingura în compoziția din gălbenuşuri. Se amestecă încet şi pe verticală compoziţia pentru a nu se lăsa.
  3. Într-o tavă se pune o hartie de copt. Se toarnă compoziţia în tavă şi se aşează deasupra prunele tăiate în două, cu partea tăiată în sus. 
  4. Prăjitura este coaptă atunci când aluatul s-a ridicat printre prune şi se rumeneşte.

Se taie rece pentru a nu se sfărâma.

Sursă foto: https://flic.kr/p/5qy3MN