Top 5 preparate cu prune

Prunele au importante proprietăți energizante, antioxidante și efecte benefice în alungarea oboselii. Iată care sunt cele mai apreciate preparate cu prune:

Suntem în plin sezon al prunelor, fructe cu importante proprietăți energizante, antioxidante și efecte benefice în alungarea oboselii sau a stresului. Acestea contribuie la menținerea unei inimi sănătoase, dar și reglează tranzitul intestinal, fiind un bun remediu în tratarea constipației. Iată care sunt 5 dintre preparatele noastre favorite cu prune:

Top 5 preparate cu prune

Quinoa cu prune

O rețetă ușor de preparat și foarte gustoasă, ideală pentru masa de seară a bebelușului, dar și pentru o gustare dulce a părinților. Pentru adulți și copiii mai mari se poate îmbogăți cu un praf de scorțișoară și câteva nuci zdrobite. Rezultatul este incredibil de bun!

În plus, este o masă foarte hrănitoare. Quinoa este bogată în calciu, fier, vitamina E și folați. Mai mult, coexistența tuturor celor 8 tipuri de aminoacizi fac din aceasta o proteină completă.

Cremă de prune

Un desert ușor, delicios, ieftin și extrem de rapid, pentru care aveți nevoie de numai două ingrediente. Este nevoie doar de puțină pregătire, pentru că prunele uscate trebuie hidratate pentru 2 ore, în rest este floare la ureche! În loc de tradiționala dulceață folosită pentru a primi musafirii în copilăria noastră, putem folosi o variantă mult mai sănătoasă și hrănitoare.

Magiun de prune

Probabil singurul gem care se face în mod uzual fără zahăr, deși vă recunosc că toate gemurile pe care le-am făcut după nașterea copilului au fost fără zahăr și au fost excelente (atâta timp cât fructele sunt bine coapte, dulceața lor naturală face toată treaba). Este important de știut că nu toate soiurile de prune sunt potrivite pentru magiun. Căutați prune “bistrițene”: lunguiețe, de culoare mov prăfuit, nu foarte mari, care se desprind foarte ușor de pe sâmbure.

Biscuiți de casă cu semințe și magiun de prune

Biscuiții cu semințe și magiun sunt fără zahăr, se prepară ușor și sunt delicioși pentru întreaga familie. O combinație inedită de făinuri (mei, ovăz, grâu integral) și ingrediente care îndulcesc biscuiții în mod natural (curmale și stafide). Nucile și semințele completează cu succes gustul dulce acrișor al magiunului.

Găluște cu prune

În această delicioasă reţetă de găluşte cu prune se regăseşte gustul copilăriei noastre. De neratat în sezonul prunelor! Este nevoie de puțină îndemânare pentru a înveli prunele în aluat, așadar sarcina aceasta revine pe deplin adulților. Când vine vremea pentru degustat, copiii sunt bineveniți! Dacă eliminați zahărul brun din compoziția învelișului, pot fi oferite și copiilor cu vârsta de peste 1 an.

Sursă foto: Diversificare.ro