Brioșe cu cașcaval

de Oana
Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Budincă

Ingredient principal

Brânză

brioșe cu cașcaval 12 luni
Timp de preparare

20

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Brioșe cu cașcaval – un mic dejun sau o gustare delicioasă cu cașcaval care se întindeeee!

Copiii iubesc brioșele. Pentru că încap perfect în mâinile lor mici, sunt ușor de manevrat și… colorate. Aceste brioșe cu cașcaval și chimen vor avea un succes răsunător, vă garantăm! Sunt sățioase și… spectaculoase, dacă sunt servite calde. Cașcavalul care se întinde va face deliciul celor mici.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se bat ouăle împreună cu laptele și uleiul, apoi se adaugă cașcavalul tăiat cubulețe și o linguriță și jumătate de semințe de chimen (puteți folosi orice alte semințe preferați).
  2. Separat,  se amestecă făina cu bicarbonatul.
  3.  Se toarnă apoi compoziția lichidă peste făină și se amestecă bine.
  4. Amestecul rezultat se toarnă în formele de brioșe unse cu puțin ulei (formele se umplu până la un deget sub margine) sau în vasul termorezistent tapetat cu hârtie de copt sau uns cu ulei.
  5. Se presară deasupra restul de chimen și se dă la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30-40 minute, sau până se rumenesc.
  6. Se servesc neapărat calde, ca să se întindă cașcavalul 😉
  7. Notă: Dacă nu aveți forme de brioșe, puteți folosi un vas termorezistent de 1,5 l și veți obține o budincă.
P.S.: Nu am încercat (încă), dar bănuim că se poate înlocui cașcavalul cu mozzarella sau o altă brânză care se întinde. Dacă încercați înaintea noastră, lăsați-ne un semn în comentarii 😉

Sursă foto: Diversificare.ro