zacuscă de vinete 1 an

Zacuscă de vinete (de la 1 an)

de Oana M
Masă

Gustare

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Zacusca de vinete este o gustare potrivită mai ales în sezonul rece. Pentru că suntem pregătite, să dăm năvală în proviziile din cămară și congelator!

Zacusca de vinete este o gustare potrivită mai ales în sezonul rece. Pentru că suntem pregătite, să dăm năvală în proviziile din cămară și congelator!

Zacuscă de vinete

zacusca de vinete

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 500 g vinete coapte, tocate
– o ceapă mare
– 1 ardei gras sau 2 ardei kapia
suc de roșii
– 1 lingură de ulei
– un praf de sare
– o frunză de dafin

Mod de preparare:
Vinetele coapte se curăță de coajă bine, se spală, se scurg, apoi se toacă mărunt. Pentru mai multe informații despre coacerea vinetelor, citiți articolul aici. Dacă aveți vinete congelate, lucrurile se simplifică. Le puneți la decongelat, apoi direct la scurs, pe un tocător de lemn.

Ceapa se toacă mărunt, la fel și ardeii, apoi împreună le înăbușim bine în câteva linguri de apă. Adăugăm sucul de roșii, praful de sare și dafinul și le lăsăm la fiert.

Spre final, adăugăm și cantitatea de vinete pregătită, uleiul și lăsăm să mai dea în câteva clocote amestecând continuu pentru a nu se prinde de fundul cratiței.

Zacusca de vinete merge mână în mână cu o pâine bună și roșii proaspete. În sezonul rece, prefer sa cumpăr roșii cherry mult mai gustoase și mai aromate decât cele din imagine.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Vinetele coapte se curăță de coajă bine, se spală, se scurg, apoi se toacă mărunt. 
  2. Pentru mai multe informații despre coacerea vinetelor, citiți articolul aici. 
  3. Dacă aveți vinete congelate, lucrurile se simplifică. Le puneți la decongelat, apoi direct la scurs, pe un tocător de lemn.
  4. Ceapa se toacă mărunt, la fel și ardeii, apoi împreună le înăbușim bine în câteva linguri de apă. 
  5. Adăugăm sucul de roșii, praful de sare și dafinul și le lăsăm la fiert.
  6. Spre final, adăugăm și cantitatea de vinete pregătită, uleiul și lăsăm să mai dea în câteva clocote amestecând continuu pentru a nu se prinde de fundul cratiței.
  7. Zacusca de vinete merge mână în mână cu o pâine bună și roșii proaspete. În sezonul rece, prefer sa cumpăr roșii cherry mult mai gustoase și mai aromate decât cele din imagine.