Fursecuri cu ciocolată 3 ani

Fursecuri cu ciocolată

Masă

Desert

Ocazie

Crăciun

Fel de mâncare

Biscuiți

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

10

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Fursecuri cu ciocolată – un desert uşor de făcut şi ideal pentru copiii cu alergie la proteina laptelui de vacă. Potrivite și pentru pacheţelul de şcoală.

Dacă mi-ar fi spus cineva că voi avea atâtea de învăţat de pe urma alergiei la proteina laptelui de vacă a fiicei mele, aş fi râs. Însă, am reuşit să mă adaptez. Acum fac o sumedenie de reţete grozave testate atât de cea mică, alergică, cât şi de noi ceilalţi. Ceea ce mă bucură şi mai tare este că vă pot împărtăși și vouă experiențele noastre culinare! Astăzi vă propun – fursecuri cu ciocolată!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se lasă uleiul de cocos la temperatura camerei, se adaugă zahărul brut și se mixează la viteză mică.
  2. După ce s-au omogenizat, se adaugă ouăle treptat, până la încorporarea completă.
  3. Se adaugă apoi făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu.
  4. După ce a fost mixată şi făina, se adaugă ciocolata tăiată în cuburi cât mai mici şi se amestecă. Va deveni un aluat gros şi va îngreuna paleta mixerului obişnuit aşa că se continuă amestecarea cu o lingură de lemn.
  5. Fulgii de ovăz se adaugă treptat ca să puteţi obţine un aluat omogen, gros, care nu curge din lingură.
  6. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se aşează fursecurile la o distanţă de câţiva centimetri între ele.
  7. Se coc pentru 15-20 minute la treapta medie a cuptorului cu gaz sau la 180 de grade la cuptorul electric.

Pentru o diversitate de arome, gusturi și texturi, puteți adăuga lămâieportocalăstafidemerișoare sau ce vă place mai mult.
Sursă foto: https://flic.kr/p/bkQqZ2