fursecuri cu stafide 10 luni

Fursecuri cu stafide (de la 10 luni)

de Oana M
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Biscuiți

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

20

Timp de gătire

10

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

Fursecuri cu stafide sănătoase și delicioase, gata în 20 de minute! Apreciate de copii și de adulți. Potrivite și pentru petrecere.

Fursecuri cu stafide sănătoase și delicioase, gata în 20 de minute! Apreciate de copii și de adulți. Potrivite și pentru petrecere.

Fursecuri cu stafide

IMG_5299

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 100 g unt (la temperatura camerei)
– 100 g zahăr (îndulcitor natural pentru copiii mai mici de 3 ani)
– 2 ouă mari
– 150 g făină (de preferat integrală)
stafide sau nucă pentru decor

Mod de preparare:
Se freacă untul cu zahărul până se face o cremă spumoasă. Se adaugă cele două ouă, apoi faina în ploaie și se încorporează bine. Compoziția rezultată va fi moale și destul de lipicioasă. Cu o linguriță, așază grămăjoare (le poți orna fie cu stafide, fie cu nucă sau, pur și simplu, poți adăuga stafidele în compoziție dacă vrei să iți iasă renumitele furstafide de la patiserie) pe dosul tăvii neunse și lasă-le în cuptorul încins în prealabil aproximativ 10 minute.

Când sunt gata, desprinde-le ferm cu ajutorul unui cuțit. Din cantitățile de mai sus, vor rezulta, în funcție de mărimea dorită, cam  24 de fursecuri.

Ingrediente

  • 100 g unt, (la temperatura camerei)
  • 100 g zahăr, (îndulcitor natural pentru copiii mai mici de 3 ani)
  • 2 ouă, mari
  • 150 g făină, (de preferat integrală)
  • stafide, sau
  • nucă, pentru decor

Paşii necesari preparării

  1. Se freacă untul cu zahărul până se face o cremă spumoasă.
  2. Se adaugă cele două ouă, apoi faina în ploaie și se încorporează bine. 
  3. Compoziția rezultată va fi moale și destul de lipicioasă. 
  4. Cu o linguriță, așază grămăjoare (le poți orna fie cu stafide, fie cu nucă sau, pur și simplu, poți adăuga stafidele în compoziție dacă vrei să iți iasă renumitele furstafide de la patiserie) pe dosul tăvii neunse și lasă-le în cuptorul încins în prealabil aproximativ 10 minute.
  5. Când sunt gata, desprinde-le ferm cu ajutorul unui cuțit. Din cantitățile de mai sus, vor rezulta, în funcție de mărimea dorită, cam  24 de fursecuri.

Comentarii