supă Gaspacho cu ardei gras 1 an

Supă Gaspacho cu ardei gras

de Andreea
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Supă cremă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

Supă Gaspacho cu ardei gras – această supă cremă ce se servește rece. Este ușor de preparat, fără foc. Și chiar mai ușor de mâncat de către cei mici.

Supă Gaspacho cu ardei gras – această supă cremă ce se servește rece. Este ușor de preparat, rapid, fără foc, și chiar mai ușor de mâncat de către cei mici. Un deliciu și pentru părinți.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pentru această rețetă avem nevoie de un blender. Pe rând introducem în blender: ardeii curățați de codițe și semințe, roșiile felii, ceapa tăiată cuburi mărunte, frunzele de busuioc. 
  2. Condimentăm dacă vârsta copilului permite, cu sare, piper și câteva picături de sos Worcestershire. Sosul Worcestershire este un produs fementat, care conține printre altele: sos de soia, anchois, oțet, melasă, extract de tamarind, condimente, sare. Câteva picături vor da supei o aromă deosebită. Dacă copilul nu este obișnuit cu condimente mai tari sau este alergic la oricare dintre ingredientele sosului, doar renunțați la sos. S-ar putea însă să placă părinților.
  3. După ce amestecăm foarte bine în blender, strecurăm supa printr-o sită. 
  4. Usturoiul tăiat felii subțiri se sotează scurt în câteva linguri de ulei de măsline sau se coace sau puteți adăuga usturoiul crud la ingredientele din blender.

Supa se servește rece, decorată cu frunze de busuioc și cu cu câțiva fulgi de usturoi.

Sursă foto: http://flic.kr/p/5JiQhS