Mâncare de conopidă şi ardei copt 8 luni

Mâncare de conopidă şi ardei copt

Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

25

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

Descoperiţi prin acest fel de mâncare un mod inedit de a pune în valoare gustul și proprietăţile conopidei: mâncare de conopidă și ardei copt.

Toamna este plină de culoare şi bogată în fructe şi legume. De aceea, este momentul perfect pentru o rețetă simplă și gustoasă: mâncare de conopidă și ardei copt. Cineva spunea că toamna se recunoaște după mirosul de vinete şi ardei copți. Ardeiul copt a fost şi inspiraţia mea pentru această reţetă, alături o altă vedetă a toamnei, conopida – bogată în antioxidanţi şi vitamina C.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Desfacem conopida în bucheţele şi o punem în apă rece pentru a o curăţa de impurităţi.
  2. Prazul se curăţă de frunzele superioare şi i se taie rădăcina.
  3. Se taie apoi pe lungime şi se spălă sub jet de apă.
  4. Prazul se taie rondele şi se înăbușe în 1-2 linguri de apă (opțional, cu puțin ulei) până se înmoaie.
  5. Ardeiul se coace pe flacără sau pe grătar şi se curăţă de coajă, cotor şi seminţe, apoi se taie fâşii şi se adaugă peste praz.
  6. Se călesc împreună pentru 5 minute, apoi se adaugă conopida, sarea, piperul şi apa sau supa concentrată de legume.
  7. Se acoperă cu capac şi se fierbe la foc mic.
  8. Când conopida este pătrunsă, se adaugă sucul de roşii ori pasta de tomate (după preferinţă), amidonul şi cimbrul. Se mai lasă la fiert până când conopida este gătită și sosul s-a îngroşat.
  9. În acest moment, se adaugă usturoiul şi se mai fierbe pentru cinci minute.
  10. Se oprește focul şi se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt.
  11. Vasul se acoperă pentru a infuza toate aromele. 
Gustul este uimitor şi va fi apreciat de întreaga familie. Se serveşte caldă, alături de mămăliguţă sau cu o garnitură de orez ori cuş cuş.

Sursă foto: Diversificare.ro