piure de dovleac și măr copt 6 luni

Piure de dovleac și măr copt

de Eugenia
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

10

Timp de gătire

20

Dificultate

simple

Porţii

2 porții

Piure de dovleac și măr copt, o gustare de dimineață sau seară excelentă pentru începutul diversificării alimentației bebelușului.

Piure de dovleac și măr copt este o gustare excelentă pentru dimineață sau seară.

Ideal de oferit la începutul diversificării alimentației bebelușului, acest preparat nu are contraindicații. Astfel că, odată ce a testat primele solide, bebelușului i se poate pregăti cu încredere acest piure.

Sursă foto: http://flic.kr/p/692eas

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se pun într-un vas de Jena la cuptor dovleacul și mărul curățate de coajă și tăiate cuburi. 
  2. Cu cât tăiem dovleacul în bucăți mai mici cu atât timpul de coacere va fi mai mic.
  3. După ce s-au copt, se pasează și se pot servi bebelușului. În cazul în care dorim ca piureul să fie mai moale, putem adăuga puțin suc de măr.
  4. Sucul de măr se poate prepara fie mecanic cu ajutorul unui storcător, fie manual. 
  5. Se spală foarte bine mărul și se dă prin răzătoarea mare. Apoi se pune mărul ras pe un tifon și se stoarce foarte bine, eliberându-se sucul dorit.
  6. Nu uitați că sucul proaspăt de măr se consumă imediat după ce a fost preparat pentru a evita oxidarea lui.