Piure de orez cu dovleac (de la 6 luni)

Masă

Gustare

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

piure de orez cu dovleac 6 luni
Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Piure de orez cu dovleac este o combinație reușită, pe placul celor mici.

Mai mult decât un simplu preparat de toamnă cu aromă îmbietoare! Acest piure de orez cu dovleac este un adevărat ajutor pentru sistemul imunitar!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se macină orezul în blender sau în râșniță până devine pulbere. 
  2. Se pune apa la fiert și se adaugă pulberea de orez în ploaie amestecând continuu. 
  3. Se păstrează proporția de o măsură orez la 2-3 măsuri apă, în funcție de cât de gros dorim să iasă piureul. 
  4. Se lasă la fiert aproximativ 10-15 minute, până scade compoziția și devine cremoasă.
  5. Între timp se taie dovleacul cubulețe mici și se fierbe în apă din abundență. 
  6. Se oprește focul când dovleacul devine moale și se pasează. 
  7. Orezul se amestecă cu piureul de dovleac și se presară un praf de scorțisoară.

Sursă foto: https://flic.kr/p/HbhrPu