piure de orez cu dovleac 6 luni

Piure de orez cu dovleac (de la 6 luni)

Masă

Gustare

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Mai mult decât un simplu preparat de toamnă cu aromă îmbietoare, acest piure de orez cu dovleac este un adevărat ajutor pentru sistemul imunitar!

Mai mult decât un simplu preparat de toamnă cu aromă îmbietoare, acest piure de orez cu dovleac este un adevărat ajutor pentru sistemul imunitar!

Piure de orez cu dovleac

piure de orez cu dovleac

 

Ingrediente:
– 3 linguri orez măcinat / făina de orez
– 100 g dovleac
– 1 praf de scorțișoară
apă

Mod de preparare:
Se macină orezul în blender sau în râșniță până devine pulbere. Se pune apa la fiert și se adaugă pulberea de orez în ploaie amestecând continuu. Se păstrează proporția de o măsură orez la 2-3 măsuri apă, în funcție de cât de gros dorim să iasă piureul. Se lasă la fiert aproximativ 10-15 minute, până scade compoziția și devine cremoasă.
Între timp se taie dovleacul cubulețe mici și se fierbe în apă din abundență. Se oprește focul când dovleacul devine moale și se pasează. Orezul se amestecă cu piureul de dovleac și se presară un praf de scorțisoară.

Sursă foto: https://flic.kr/p/HbhrPu

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se macină orezul în blender sau în râșniță până devine pulbere. 
  2. Se pune apa la fiert și se adaugă pulberea de orez în ploaie amestecând continuu. 
  3. Se păstrează proporția de o măsură orez la 2-3 măsuri apă, în funcție de cât de gros dorim să iasă piureul. 
  4. Se lasă la fiert aproximativ 10-15 minute, până scade compoziția și devine cremoasă.
  5. Între timp se taie dovleacul cubulețe mici și se fierbe în apă din abundență. 
  6. Se oprește focul când dovleacul devine moale și se pasează. 
  7. Orezul se amestecă cu piureul de dovleac și se presară un praf de scorțisoară.

Comentarii