lasagna cu ciuperci 2 ani

Lasagna cu ciuperci (de la 2 ani)

de Adina
Masă

Prânz

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Lasagna cu ciuperci ușor și rapid de preparat, o rețetă bogată în nutrienți. Apreciate de copii și de adulți. Poftă bună!

Lasagna cu ciuperci ușor și rapid de preparat, o rețetă bogată în nutrienți. Apreciate de copii și de adulți. Poftă bună!

Lasagna cu ciuperci

lasagna ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– foi de lasagna
– 3 cartofi fierți, dați pe răzătoarea mare
– 1 praz mare sau 2-3 fire ceapă verde
– 200 g ciuperci champignon proaspete, curățate de coajă
– 2 linguri ulei măsline
– 4 linguri cașcaval ras
– 3 linguri smântână
rozmarin proaspăt
sare, piper

Mod de preparare:
Foile de lasagna se fierb/înmoaie conform instrucțiunilor de pe pachet. Eu n-am reușit decât una câte una pentru că altfel mi s-au lipit între ele.

Pentru compoziție, se înăbușe în puțină apă prazul (ceapa verde) tocat(ă) mărunt, și după câteva minute se adaugă ciupercile tăiate feliuțe. Pe urmă se ia compoziția de pe foc și se adaugă cartofii fierți, uleiul de măslin, sare, piper, după vârstă și gust.

După ce compoziția e gata, se așterne într-un vas de sticlă termorezistentă câte un strat de foi de lasagna urmat de un strat de compoziție. Ultimul strat va fi de foi de lasagna peste care se presară cașcavalul ras, se adaugă smântâna și rozmarinul. Se pune la cuptor pentru 30 min la 150 grade.

Sursă foto: http://flic.kr/p/64jWMc

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Foile de lasagna se fierb/înmoaie conform instrucțiunilor de pe pachet. 
  2. Eu n-am reușit decât una câte una pentru că altfel mi s-au lipit între ele.
  3. Pentru compoziție, se înăbușe în puțină apă prazul (ceapa verde) tocat(ă) mărunt, și după câteva minute se adaugă ciupercile tăiate feliuțe. 
  4. Pe urmă se ia compoziția de pe foc și se adaugă cartofii fierți, uleiul de măslin, sare, piper, după vârstă și gust.
  5. După ce compoziția e gata, se așterne într-un vas de sticlă termorezistentă câte un strat de foi de lasagna urmat de un strat de compoziție. 
  6. Ultimul strat va fi de foi de lasagna peste care se presară cașcavalul ras, se adaugă smântâna și rozmarinul. 
  7. Se pune la cuptor pentru 30 min la 150 grade.

Comentarii