Una dintre legumele cu cel mai mare conținut de proteine, lintea se situează pe locul 3, după cânepă și soia. Fie că este maro, verde sau roşie, lintea are un conținut ridicat de fibre, proteine, fier, calciu, vitamina B, carbohidrați, fosfor, magneziu, acid folic, iar grăsimi, în cantitate foarte mică. Consumând linte în combinație cu cereale (orez, ovăz, grâu, secara, porumb), nuci şi seminţe, obținem ceea ce se numește o “proteină completă”, adică oferim organismului proteinele pe care le poate procura exclusiv din alimentație. Haideți să vedem care sunt cele mai apreciate preparate cu linte!
O supă răcoritoare, acrişoară, cu aromă de usturoi, coriandru şi chimen, ideală pentru copii mai mari de 1 an şi pentru părinţi, desigur. Supa poate fi oferită și copiilor mai mici, după vârsta de 8 luni, dacă se elimină sarea, usturoiul și lămâia din compoziţia preparatului.
O mâncare delicioasă și consistentă, potrivită pentru întreaga familie. Atunci când fac echipă, orezul şi lintea alcătuiesc o proteină completă, asigurând toţi aminoacizii esenţiali, atât de importanţi pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor.
Pateul de linte este o pastă delicioasă și simplu de preparat, care poate înlocui cu succes pateul din carne. Este aromat, consistent şi poate reprezenta un mic dejun sau un antreu de succes la evenimentele în familie.
O mâncare aromată cu mirodenii, după gust: curry, coriandru, ghimbir, șofran sau chimen măcinat, ce vor umple bucătăria de arome orientale. Iubită de bebeluşi, mâncarea de linte este un preparat fără limită de vârstă (doar inferioară).
O supă dulce, colorată și aromată, cu dovleac, spanac, linte, usturoi, plus alte ingrediente savuroase şi pline de substanţe nutritive. Este un preparat consistent şi savuros, ideal pentru cei mici, dar şi pentru părinți şi bunici.
Poftă mare să aveţi!