pateu de dovlecei 12 luni

Pateu de dovlecei (de la 1 an)

de Adina
Masă

Cină

Fel de mâncare

Pate

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

15

Timp de gătire

5

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

Un pate hrănitor, care se prepară foarte repede – pateu de dovlecei.

Un pate hrănitor, care se prepară foarte repede – pateu de dovlecei. Apreciat de copii și de adulți. Este un preparat gustos și sănătos. Poftă bună!

Pateu de dovlecei

dovlecei

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:

– un dovlecel tăiat cubulețe
– 2 linguri zeamă de lămâie
– 2 linguri ulei vegetal (de floare soarelui, măsline, de susan, de sâmburi de struguri etc)
– 2 căței de usturoi
– un ardei capia roșu sau un gogoșar

Mod de preparare:
Dovlecelul tăiat cuburi se fierbe pentru 2 minute, la foc mic (mai mult se opărește). Se stoarce mai apoi de apă, se lasă la răcit, după care se pune în blender împreuna cu zeama de lămâie, uleiul vegetal, usturoiul zdrobit în prealabil și ardeiul/gogoșarul tăiat felii. Se pasează până se ajunge la consistența unei smântâni. Se poate adăga opțional sare și verdeață.

Este de preferat să se serveasca imediat, însă se poate păstra la frigider pentru 1-2 zile.

Sursă foto: http://flic.kr/p/6MRYcV

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Dovlecelul tăiat cuburi se fierbe pentru 2 minute, la foc mic (mai mult se opărește). 
  2. Se stoarce mai apoi de apă, se lasă la răcit, după care se pune în blender împreuna cu zeama de lămâie, uleiul vegetal, usturoiul zdrobit în prealabil și ardeiul/gogoșarul tăiat felii. 
  3. Se pasează până se ajunge la consistența unei smântâni. 
  4. Se poate adăga opțional sare și verdeață.
  5. Este de preferat să se serveasca imediat, însă se poate păstra la frigider pentru 1-2 zile.

Comentarii