8 luni

Pate de ciuperci

de Adina
Masă

Gustare

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Pate

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Acest pate de ciuperci este rețeta pentru un mic dejun delicios. Poate fi întins pe felii de pâine proaspătă sau de legume.

Acest pate de ciuperci poate fi rețeta pentru un mic dejun delicios! Îl puteți întinde pe felii de pâine cu maia, pe felii de ardei gras/capia, crackers făcuți în casă sau, de ce nu, puteți crea un nou preparat, folosind o lipie și legume la alegere!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Ceapa și usturoiul tăiate bucăți mici se înăbușesc pentru câteva minute în puțină apă;
  2. Se adaugă ciupercile tăiate felii și se lasă în continuare pe foc, circa 10 minute, până scade toată zeama lăsată de ciuperci.
  3. Se adaugă mai apoi cimbrul sau pătrunjelul, tocate mărunt.
  4. Ciupercile se lasă la răcit și se blenduiesc mai apoi împreună cu untul, până se obține un pate fin.
  5. Se adaugă (opțional) sare de mare, dupa gust, numai pentru copiii mai mari de 1 an.
Acest pate de ciuperci este mai gustos dacă se servește rece.

Sursă foto: http://flic.kr/p/b6AGUt