Lipie cu maia

Masă

Cină

Fel de mâncare

Pâine

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

lipie cu maia 8 luni
Timp de preparare

10

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Lipie cu maia – o rețetă simplu și ușor de pregătit!

Lipie cu maia este o soluție rapidă și sănătoasă pentru a avea pâine proaspătă la masă. Buzunarul pe care îl formează lipia îi va încânta pe cei mici. Ei vor putea să-l umple cu ce doresc.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-un bol se amestecă apa cu maiaua și apoi se încorporează făina împreună cu sarea. Poți folosi maia păstrată la frigider de la ultimele hrăniri.
  2. Se omogenizează compoziția, după care se transferă pe o suprafață înfăinată.
  3. Dacă se lipește de mâini, mai poți presăra puțină făină pe masa de lucru.
  4. Aluatul se împarte în 4 bucăți egale și se modelează în forme rotunde.
  5. Se încălzește o tigaie non aderentă la foc mediu și, între timp, se aplatizează bucățile de aluat cu ajutorul unui sucitor, până obții discuri subțiri de 15 cm în diametru.
  6. Se așază aluatul în tigaie, la foc mediu, pentru 1 minut, după care se întoarce pe partea cealalată.
  7. În acest timp, aluatul se va umfla ca un balon, formând o gaură în mijlocul său.
  8. Se gătesc astfel toate bucățile de aluat și se pot folosi ca înveliș pentru diverse preparate de origine orientală sau puteți improviza un sandviș, așa cum am făcut și noi, profitând de buzunarul format în lipie.

Sursă foto: Diversificare.ro